Lübnanlılar Filistin'i satanlardan olmayacak

Lübnanlılar Filistin'i satanlardan olmayacak

Lübnan Meclis Başkanı Berri, Yüzyılın Anlaşması'na atıfta bulunarak, "Lübnanlılar Filistin'i satanlardan olmayacak. Lübnan'ı milyar dolarlarla aldatabileceğini düşünenler yanılıyor." dedi.

Filistin ile işgal rejimi arasında sözde bir çözüm olarak sunulan Yüzyılın Anlaşması projesinin ekonomi ayağının yayınlanmasından sonra bir açıklama yapan Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri, "Lübnanlılar Filistin'i satanlardan olmayacak." dedi.

Berri, "Bazıları Lübnan makamlarının sessizliğini, 'Zehirli teklifi kabul ettiği' şeklinde yorumlamasın diye şunu vurgulamak istiyoruz; bunlar Lübnan'da verimli bir toprak bulamayacaklar. Bu yatırım, bağımsız devlet kurma ve geri dönüş gibi Filistin halkının hakları ve Filistin davası aleyhinedir. Lübnan ve Lübnanlılar Filistin'i otuz gümüşe satmak isteyenlerin ortağı olmayacak." ifadelerini kullandı.

Ekonomik olarak zor durumda olan Lübnan'ın milyar dolarlarla aldatılabileceğini düşünenlerin yanıldıkları belirten Berri, Filistin meselesinin ortadan kaldırılması için Arap coğrafyasının kullanılmasına müsaade edilmemesi gerektiğini vurguladı. Berri, Filistin davasının, yine "Maddi olanak" silahıyla vurulmak istendiğine dikkat çekti.

"Yüzyılın Anlaşması" projesinin ekonomik ayağında, Filistin ve komşu ülkeleri kapsayan 50 milyar dolarlık yatırım fonu öngörülüyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.