LYS’nin ilk oturumu sona erdi

LYS’nin ilk oturumu sona erdi

Üniversite girişte ikinci aşama olan Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS)’nin 4 oturumluk maratonunun ilk oturumu olan LYS-4 Sosyal Bilimler sınavı sona erdi.

Üniversite girişte ikinci aşama olan Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS)’nin 4 oturumluk maratonunun ilk oturumu olan LYS-4 Sosyal Bilimler sınavı saat 10.00’da başlayıp 12.15’te sona erdi.


81 il merkezi ve Lefkoşa’da yapılan sınavda adaylar LYS-4'te tarih, coğrafya-2, felsefe grubu ve din kültürü ve ahlak bilgisi derslerinden soruları cevaplandırdılar.

Adaylar yarın LYS-1 matematik sınavına, 25 Haziran Cumartesi LYS-2 fen bilimleri ve LYS-5 yabancı dil sınavına, 26 Haziran Pazar günü ise LYS-3 edebiyat-coğrafya sınavına girecek.

LYS-4 soruların cevapları ise yarın yapılacak LYS-1 matematik sınavının ardından ÖSYM’nin sitesinden yayımlanacak.

Diyarbakır’da sınava giren adaylar içerde ter dökerken aileleri ise dışarıda ter döktü.

Sınavın kolay geçtiğini söyleyen Mücahit Altun “İki yıl boyunca bu sınava çalıştım. Umudum bu sınava bağlı ama inşallah emeğimin karşılığını alacağım. Çok şükür kolaydı.” dedi.

Sınava kendini denemek amacıyla girdiğini söyleyen Ahmet Görükmez “ Sınav normal geçti aslında ben bu sene hiç çalışmadım kendimi denemek için girdim.” diyerek ilk sınavı olduğunu belirtti.

Sınavdan umutlu olduğunu belirten Mehmet Yıldız  “Uzun zamandır sınava hazırlanıyorum. Hedefimiz iyi bir yerlere girebilmek. Bakalım inşallah başaracağız.” şeklinde konuştu. (Hüseyin Genel, M. Hüseyin Temel- İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.