Maarif Vakfı ve Endonezya’daki özel okular arasında iş birliği protokolü

Maarif Vakfı ve Endonezya’daki özel okular arasında iş birliği protokolü

​Türkiye Maarif Vakfı ve Endonezya’da Syifa Budi özel okulları arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Endonezya’nın önde gelen özel okullarından Syifa Budi Okulları ile eğitime dair birçok alanda iş birliği protokolü Türkiye Maarif Vakfı Mütevelli Heyet üyesi Zekeriya Akçam ve Syifa Budi Vakıf Başkanı Dr. Hamid Chalid’ın katıldığı tören ile imzalandı.

Anlaşmayla ilgili açıklamalarda bulunan Mütevelli Heyet üyesi Akçam, Türkiye ile derin tarihi ve kültürel bağın olan Endonezya’yla eğitim alanında büyük bir iş birliğinin temellerini attıklarını söyledi.

Yapılan anlaşma ile daha kapsamlı iş birliğinin önünü açtıklarını belirten Akçam, "Ülke genelindeki 14 okuluyla Endonezya’da haklı bir prestijli yere sahip olan Syifa Budi Okulları’nın Türkiye’nin eğitim anlamında bu ülkede tanınmasına ve karşılıklı iş birliği geliştirilmesine büyük katkı sağlayacak. Türkiye Maarif Vakfı olarak Endonezya’daki çalışmaların böyle prestijli okullar zinciriyle başlatarak sağlam temeller attık." dedi.

Syifa Budi Vakfı Başkanı Dr. Chalid ise Türkiye Maarif Vakfı ile beraber çalışmaktan memnuniyet duyduklarını ve Türkiye Maarif Vakfı’nın tüm dünyaya yayılan tecrübesinden istifade etmeyi arzu ettiklerine anlattı.

Anlaşma kapsamında iki vakıf eğitim alanında ortak hareket etme kararı aldıklarını ifade eden Chalid, "Buna göre, Syifa Budi Okulları müfredatına Türkçe dâhil edilecek. Öğrenci değişimi programı uygulanarak iki ülke arasında eğitim alanındaki iş birliği arttırılacak ve Syifa Budi Okulları mezunlarının Türkiye’de üniversite eğitimlerini almaları için burs imkânı sağlanacak." diye konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler