Macaristan Başbakanı  ''Avrupa çökmekte''

Macaristan Başbakanı ''Avrupa çökmekte''

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, ilginç bir itirafta bulunarak Avrupa'nın çökmekte olduğunu söyledi

Başbakan Ahmet Davutoğlu Resmi temaslarda bulunmak üzere Macaristan'a gitti. Bugün Macaristan Başbakanı Viktor Orban ile görüşen Davutoğlu görüşmenin ardından mevkidaşı ile kameraların karşısına çıktı.

Canlı yayınlanan ikili basın açıklamasında Viktor Orban'ın Türkiye'nin aile yapısı ile ilgili söyledikleri dikkat çekti.

Macaristan Başbakanı Orban, Türkiye ile ilgili değerlendirmelerde bulunurken Batı'da aile yapısının bittiğini teyit eden bir yorumda bulundu.

Orban, Türkiye aile yapısını öve öve bitiremezken, Türkiye'de aile mefhumunun korunduğunu ve bundan dolayı genç bir nüfusa sahip olduğunu belirtti. Türkiye'yi gıpta ile ve bir o kadar da çaresizlikle izlediklerini söyleyen Orban'ın bu açıklaması Avrupa'nın mevcut durumu hakkında en yüksek ağızdan bir itiraf niteliği de taşıyor.

İlginç olan tek şey Orban'ın yaptığı bu açıklaması olmadı. Davutoğlu ve Orban'ın yaptığı açıklamaların ardından AA başta olmak üzere haber ajansları ve hiçbir basın kuruluşuna Orban'ın bu önemli açıklaması yansımadı.

Basının bu önemli açıklamayı görmezden gelmesi ister istemez akıllara, “Acaba aile kurumuna karşı bir kastınız mı var? Dünya'da aile mefhumu yok olurken Türkiye'nin aile yapısına yönelik böyle önemli bir açıklamaya neden duyarsız kalındı?” soruları geldi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler