Macaristan Başbakanı: İslam dünyasının bizi istila etmesini engelledik

Macaristan Başbakanı: İslam dünyasının bizi istila etmesini engelledik

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Avrupa ülkelerindeki Müslüman göçmenlerle ilgili “Tel örgü inşa ederek güney sınırlarımızı korumayı başardık, İslam dünyasının bizi istila etmesini engelledik.” dedi.

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Budapeşte'de düzenlenen yıllık değerlendirme toplantısında yaptığı konuşmada, göçmenlerin çoğunun İslam dünyasından geldiğini ve sürecin bu şekilde devam etmesi durumunda Müslümanların çoğunlukta olacağını söyledi.

Orban, "Kültürel değerlerin değişmesi ve Hristiyan kültürüne sahip nüfusun azalmasıyla, büyük şehirlerin 'İslamlaşması' günden güne ilerliyor. Bu yüzden bu konuda öneride bulunmaya karar verdik. Amaç Avrupa Birliği'nin sığınmacıları üye ülkelere yerleştirme konusundan vazgeçmesini sağlamak. Avrupa Birliği öncelikle sınırlarını koruma altına almak durumunda." dedi.

Göçmenlerin her zaman büyük kentleri “işgal” ettiğini savunan Orban, Avusturya ziyaretinde bu yıl okula başlayanların arasında İslam dinine mensup çocukların sayısında büyük artış olduğunu öğrendiğini aktardı.

İslam medeniyetinin, Avrupa'ya İslam'ı yaymayı her zaman ödev olarak gördüğünü ve İslam'ın gelecekte sadece güneyden değil, aynı zamanda batıdan da Orta Avrupa'nın kapılarını çalacağını ileri süren Orban, ''Tel örgü inşa ederek, hukuki ve fiziki sınır korumasıyla, güney sınırlarımızı korumayı başardık. İslam dünyasının güneyden bizi istila etmesini engelledik. Güneyden Latin yani Batı Hristiyanlığının son ülkesiyiz. Biz istikrarlı bir şekilde, en büyük kitleleri bile durdurmaya hazırız. Ortadoks ülkeleri de cesur bir şekilde savaşıyor. Sırbistan, Romanya ve Bulgaristan'ı takdir ediyoruz.'' şeklinde konuştu.

"Batı Avrupa ülkeleri gelen mültecilerle kültürel değerlerin değiştiğini göremiyorlar. Şahsen, bu gidişatı durdurmaya istekli ve yetenekli siyasi oluşumların olmadığını görüyorum." diyen Macar Başbakan, mültecilerin Avrupa ülkelerine girişlerinin mutlaka durdurulması gerektiğini de söyledi. (İLKHA) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.