Madde bağımlıları TCDD lojman bahçesini mesken edindi

Madde bağımlıları TCDD lojman bahçesini mesken edindi

Batman TCDD lojman bahçesinin alkol ve madde bağımlılarının yuvası haline geldiğini ifade eden lojman sakinleri, güvende olmadıklarını belirterek önlem alınmasını istedi.

Batman Akyürek Mahallesi istasyon bitişiğinde bulunan TCDD lojmanlarının sakinleri, lojman bahçesinin sahipsizlikten dolayı alkol ve madde bağımlılarının yuvası haline geldiğini belirterek yetkililerden yardım istedi.

Madde bağımlıların kendilerine zarar verebileceği endişesiyle isimlerini açıklamaktan çekinen lojman sakinleri, “Lojman bahçesinde her akşam gece yarılarına kadar, hatta bazen sabahlara kadar alkol ve madde bağımlıları kalıyor. Yaşları 10 ile 25 arası değişen bağımlılara müdahale edildiğinde saldırıyorlar. Hemen hemen her defasında polisi arıyoruz, gelip müdahale ediyorlar ama bağımlılar tekrar geliyor. Caydırıcı yöntemler denenmesi lazım. Madde ve alkol bağımlılarının mekânı haline gelen bahçemiz, lojman sakinlerini tedirgin ve huzursuz ediyor. Bilhassa geceleri lojman bahçesine gelen kişiler, alkol ve madde alarak taşkınlık yapıyorlar. Birkaç defasında da kızlı erkekli geldiklerine şahit olduk.”  şeklinde belittiler. 

TCDD güvenliği ise, bölgenin kendi sorumluluk alanlarına girmediği için bir şey yapamadıklarını belirtti.

Öte yandan, Akyürek Mahallesi'nde bulunan TCDD lojmanlarının bahçesinin yanı sıra tüm mahallelerde bulunan yıkık ve ıssız alanlar alkol ve madde bağımlıları mekân etmiş durumda.  (M. Sait Çelik - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.