Madde bağımlılarının meskeni haline gelen tepenin yenilenmesini istiyoruz

Madde bağımlılarının meskeni haline gelen tepenin yenilenmesini istiyoruz

​Şırnak’ın Silopi ilçesindeki vatandaşlar, ilçenin tarihi ve sembolik yerlerinden olan Girikamo Tepesi'nin madde bağımlılarının meskeni hale geldiğini belirterek, yetkililerden tepenin yenilenerek hizmete açılmasını talep ettiler.

Silopi'nin Yeşiltepe Mahallesi'nde bulunan ve ilçenin eski tarihi yerlerinden olan Girikamo Tepesi'nin uyuşturucu bağımlılarının meskeni haline geldiğini belirten vatandaşlar, yetkililerden tepenin eskiden olduğu gibi yenilenerek vatandaşların hizmetine sunulmasını istedi.

Girikamo Tepesi'nin Silopi’yi temsil ettiğini ve bu nedenle herkesin sahip çıkması gerektiğini belirten İsmail Birge, tepenin içler acısı haline çok üzüldüklerini ifade etti.

Tepede içki kutuları ve uyuşturucu madde kalıntılarına rastladıklarını söyleyen Birge, "Tepenin her yeri çöplük içerisinde ve bu çöplerin içinde özellikle gençlerin bu tepede uygunsuz şeyler yapıldığı iddia ediliyor. Yetkililerden bu tepeye sahip çıkmalarını istiyoruz. Eskiden gelir bu tepede otururduk çay içerdik. Silopi'ye kuşbakışı izlerdik. Yeniden bunları yapmak istiyoruz." dedi.

Yetkililerin tepeye ilgi göstermesini ve tadilata almasını istediklerini ifade eden Mehmet Salih Tayşun ise şöyle konuştu: "Buradaki tepe tarihi bir tepedir. Silopi eski adını buradan alıyor zaten. Daha önce buraya gelip çayımızı içiyorduk, aile yeri de vardı geliyorduk. Gezmeye geliyorduk. Ağaçlar yemyeşildi, çiçekler vardı. Çocuklar gelip oynuyordu. Şimdi ise gerçekten çok korkunç bir durumda. Hele hele geceleyin buralar korkunç oluyor." ifadelerini kullandı.

Mahalle sakinlerinden Kerem Tün, "Kimi gençler buraya gelip uyuşturucu, esrar ve hap kullanıyorlar. Kaç defa imza ile dilekçe verdik muhtarlığa, belediyeye başvurduk. Ne gelen oldu ne giden oldu. Hâlâ da ses seda yok. Son iki senedir buranın çektiği sıkıntılar içler acısı. Yetkililerden tek ricamız, buranın eski görünümüne, güzelliğine, yeşilliğine kavuşmasıdır." diye konuştu. (Ahmet Uçar- İLKHA)


































 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.