Madde bağımlılarının sokakları mesken edinmesi halkı tedirgin ediyor video foto

Madde bağımlılarının sokakları mesken edinmesi halkı tedirgin ediyor video foto

Diyarbakır’ın en işlek semtlerinde, sokak aralarında objektiflere yansıyan görüntüler, uyuşturucu illetinin halkı nasıl sarıp sarmaladığına tanıklık etti.

Diyarbakır’ın merkez Yenişehir ilçesinde kimi sokaklar madde bağımlılarından geçilmezken vatandaşlar, akşamları dışarı çıktıklarında tedirgin olduklarını, yetkililerin sokakları kontrol altına alması gerektiğini söylediler.

Yenişehir ilçesinin en işlek semti olan Ofis Ekinciler Caddesi’nin hemen hemen tüm sokaklarında uyuşturucuya müptela olmuş kişileri görmek mümkün.

Uyuşturucu bağımlılarının sokakları mesken edinmesinden bir hayli rahatsız olan semt sakinleri, çocuklarını korktukları için evden dışarıya çıkmalarına izin vermediklerini, okula gidip geldiklerinde de oldukça kaygılandıklarını dile getirdiler.

Yenişehir ilçe Emniyet Müdürlüğünün çevresindeki sokaklarda bile madde bağımlılarını görmek mümkünken yetkililerin tüm bu olanlara herhangi bir müdahalede bulunmadığını belirten vatandaşlar duruma tepki gösteriyor.

Sokaklarda güpegündüz yapılan uyuşturucu alışverişleri, madde bağımlılarının kullandıkları uyuşturucunun etkisiyle kendilerini kaybettikten sonra çevre sakinlerini rahatsız etmeleri de dikkat çekiyor.

“Eskiden günde 5 defa polis buraları gezerdi ama şimdi bir defa dahi görmüyoruz”

Sokaklardaki uyuşturucu pazarı ve bağımlılarla ilgili İLKHA’ya konuşan mahalle sakini, “Gördüğünüz gibi tüm sokakları mesken edinerek insanları zehirliyorlar. Hava karardı mı kendi evimizin dibindeki sokaklara inmeye korkuyoruz. Eskiden günde 5 defa polis buraları gezerdi. Şimdi bir defa dahi görmüyoruz. Sadece uyuşturucu tacirleri ve bağımlıları değil ki, aynı zamanda kapkaççılar, yankesiciler, hırsızlarla dolmuş sokaklarımız.” dedi.

“Kurt İsmail Paşa Mahallesi’nde sokaklar kötü amaçlar için kullanılıyor”

Yaşadığı tedirginlikten dolayı ismini vermek istemeyen mahalleli, “Kurt İsmail Paşa Mahallesi’nde sokaklar kötü amaçlar için kullanılıyor. Kızlı erkekli oturuyorlar, yabancı ve zararlı maddeler kullanıyorlar. Özellikle Sur’da yaşanan olaylarla beraber bölgeyi terk eden kötü niyetli insanlar, buraları mesken edindi. Polis de terör olayları nedeniyle bunlarla uğraşmıyor. Sokakta gördüm, ‘Maraş Otu’ denen bir bitkiyi, sarı toz haline getirdikten sonra pele (sigara yaprağı) sarıp içiyorlar. Sonra kendilerini kaybediyorlar. Gerçekten bu durum bizi çok endişeleniyor.” diye konuştu.

“Oturduğumuz binada fuhuş, sokakta uyuşturucu istemiyoruz”

Aynı mahallede ikamet eden bir başka kişi ise “Günlük fuhuş evleri doldu burası. Evleri günlük kiralıyorlar, sonra o evde her türlü pislik yapılıyor. Apartmanımıza her gün farklı bir kadının girdiğini görüyoruz. Emniyeti arayıp yardım istedik ancak bize yasal olarak bir şey yapamayacaklarını söylediler. Kaç defa kadınlar yanlış evlerin kapısını çaldı. Her seferinde kadınları kovuyoruz ama nereye kadar. Biz Müslüman’ız ve Müslüman gibi yaşamak istiyoruz. Oturduğumuz binada fuhuş, sokakta uyuşturucu istemiyoruz. Aynı mahallede onlarca böyle saatlik ve günlük kiraya verilen evler var. Devlet bir şey yapmıyor. Ahlaksızlığın yaygınlaşmasına göz yumuyor.” ifadelerini kullandı.

Kentin birçok semtinde benzeri manzaralar göze çaparken, halk bir an önce gerekli tedbirlerin alınması için yetkilileri göreve çağırıyor.

İLKHA



















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler