Madde bağımlılığına karşı pedal çevirdiler

Madde bağımlılığına karşı pedal çevirdiler

Mardin’in Dargeçit ilçesinde madde bağımlılığına dikkat çekmek amacıyla bisiklet turu etkinliği düzenlendi.

Mardin İl Sağlık Müdürlüğü, Dargeçit Devlet Hastanesi ile Kaymakamlığının işbirliğiyle madde bağımlılığına dikkat çekmek amacıyla bisiklet turu etkinliği düzenledi.

İlçe girişindeki güvenlik kontrol noktasından hareket eden yaklaşık 30 bisikletçi, madde bağımlılığına dikkat çekmek için şehir içinde yaklaşık 4 kilometre pedal çevirdi. Bisiklet turu, Gençlik Merkezi önünde sona erdi.

Mardin İl Sağlık Müdürlüğünden konuya ilişkin yapılan açıklamada, gençlerin madde bağımlılığı ve uyuşturucu gibi kötü alışkanlıklardan kurtarılabilmesi için bisiklet ve diğer spor branşlarına yönlendirilmesi gerektiğine vurgu yapıldı. 

Açıklamanın devamında, “Bugün madde bağımlılığına karşı bisiklet turu etkinliğimizi gerçekleştirdik. Madde bağımlılığı ile mücadele kapsamı içerisinde bütün kamu kurum ve kuruluşlarımıza katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz. Amacımız bir farkındalık oluşturmak ve madde bağımlılığına karşı toplumda bilinç oluşturmaktı. Gençlerimiz sağlıkları için zararlı alışkanlıklardan uzak durmalı. İnşallah bundan sonra da bu tür etkinliklerimiz devam edecektir.” denildi.

Etkinliğe Dargeçit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Rızvan Eroğlu, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Ahmet Doğan, Dargeçit İlçe Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Şeyhmus Ertekin, hastane çalışanları, Dargeçit Adliyesi’nde görevli savcı ve hâkimler, kurum müdürleri, bisikletçiler ve vatandaşlar katıldı. 

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler