Madde bağımlılığıyla mücadelede öğretmenler çok önemli

Madde bağımlılığıyla mücadelede öğretmenler çok önemli

Madde bağımlılığıyla ilgili olarak verilen mücadelenin, toplum için büyük bir ehemmiyet arz ettiğini dile getiren DES Genel Başkanı Gürkan Avcı, öğretmen ve eğitimcilerin bu mücadelede rollerinin büyük olduğunu söyledi.

DİYARBAKIR-Düzenlediği basın toplantısında madde bağımlılığıyla verilen mücadelenin, toplum için büyük bir ehemmiyet arz ettiğini dile getiren DES Genel Başkanı Gürkan Avcı, öğretmen ve eğitimcilerin bu mücadelede rollerinin büyük olduğunu belirterek,  katılımcılardan, verilecek eğitime karşılık hiçbir ücret talep edilmeyeceğini  hatırlattı.

DES Genel Başkanı Avcı konuşmasında, “Belirleyeceğimiz tarihlerde ve sendikamız internet sitesi www.des.org.tr ve www.saglikligenclik.org adresinde yayınlanacak programlara göre, öğretmenler ve eğitim çalışanlarına ders ve çalışmalarını aksatmayacak şekilde, görevlendirmelerin, valiliklerce yapılıp yolluk ve yevmiyelerinin genel bütçeden karşılanarak vermeyi hedeflediğimiz ‘Çocuklarda ve Gençlerde Tütün, Alkol ve Madde Bağımlılığı Çalıştayları’ sayesinde, çocuklarımızın ve gençlerimizin sağlıklı ve güvenli ortamlarda eğitim alması devletin görevi olduğu kadar, sendikaların da yerine getirmesi gereken bir sorumluluk olduğunu göstermek istiyoruz” dedi.

Mücadelede öğretmenler çok önemli

Tütün, alkol ve madde bağımlılığının dünyada olduğu gibi Türkiye’de de başta çocuk ve gençler arasında olmak üzere, herkesi etkileyebilen biyolojik, ruhsal ve sosyal boyutları olduğunu söyleyen Avcı, " Son yıllarda tütün, alkol ve madde bağımlılığı ile mücadele konusunda büyük başarılara imza atan Türkiye’nin, bu mücadelesini sürdürülebilir ve kontrol edilebilir kılmasının en efektif yolu, öğretmenleri ve eğitimcileri bu mücadelenin en proaktif sorumluları haline getirilmesi ile olacaktır." ifadelerine yer verdi.

Kurumlar arası işbirliğini esas alıyoruz

Yeşilay ve benzeri sorumluluk sahibi kuruluşlar ile Milli Eğitim Bakanlığı başta olmak üzere Gençlik ve Spor Bakanlığı gibi kurumların ortak çalışmalar düzenlemesinin büyük bir önem taşıdığını dile getiren Avcı, "Tütün, alkol ve madde bağımlılığı ile mücadele’ konusunda çocuk ve gençlerimiz ile ailelerine dönük çeşitli çalışmalar organize etmiştik. Fakat bu sorunla mücadelenin başarıya ulaşma konusunda en önemli aktörün, öğretmenler ve eğitim çalışanları olduğuna inanıyoruz. Bu itibarla düzenleyeceğimiz çalıştayların çok faydalı ve etkili olacağını düşünüyoruz." dedi.

Çalıştayların amacı önemli!

Düzenleyecekleri çalıştaylarda tütün, alkol ve madde bağımlılığının boyutlarına yönelik, ülkenin en etkin ve tanınmış bilim insanı ve hocalarını, yapılacak olan bu çalıştaylara dahil etmeyi düşündüklerini ifade eden Avcı, “Bu itibarla bir çok nitelikli toplantı ve etkinlikler düzenleyerek, kurumlar arası işbirliğini öne çıkaran bilimsel, pedagojik organizasyonlara Milli Eğitim Bakanlığı başta olmak üzere bir çok bakanlık, resmi ve özel kurum, kuruluş ile sivil toplum örgütlerinin katkı ve destekleriyle imza atmıştır." ifadelerini kullandı.

Yasaklar ve kanunlarla olmuyor!

Ülkede madde kullanımının birçok ülkeyle karşılaştırıldığında düşük oranlarda olduğunu ancak Türkiye'deki genç nüfusun göz önüne alındığında bu düşük oranların ne kadar büyük rakamlar oluşturacağı gerçeğini gözden kaçırmamak gerektiğine vurgu yapan Avcı, "Yapılan onca mücadeleye rağmen sigara ve alkol ile tüm maddelerde kullanım sıklığında bir artış söz konusudur. Türkiye’de bağımlılıkla mücadele konusunda yürütülen faaliyetlerin daha çok önleme, yasak getiren düzenlemeler ve yasa uygulamaları konularında yoğunlaştığını düşünüyoruz. Bu durum, bağımlılığın halk arasında salt bir asayiş ve sağlık sorununa indirgendiği algısının doğmasına da yol açmaktadır. Bağımlılıkla mücadelede tekelci bir yaklaşım sergilemek yerine özel sektör, devlet ve sivil toplumu çözüm ortağı olarak oryante etmeyi planlıyoruz." dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.