Maddi imkânsızlıklar içerisinde gelen TEOG birinciliği

Maddi imkânsızlıklar içerisinde gelen TEOG birinciliği

Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesinde TEOG-2 sınavına girerek tüm soruları doğru cevaplandıran Esma Nur Demir, maddi imkânsızlıklar içerisinde birinci oldu. Demir, imkansızlıklar nedeniyle istediği liseyi okuyamamaktan endişeli.

Hilvan'da, TEOG-2 sınavına girerek sorulan 120 soruya doğru cevap veren Esma Nur Demir (13) adlı kız öğrenci kıt imkânlarla birinci oldu.

Birinci olduğu için büyük mutluluk duyduğunu söyleyen Demir, maddi imkansızlıklar nedeniyle istediği liseyi okuyamamaktan endişe duyduğunu belirterek hayırseverlerden yardım istedi.

Yeni Mahallede bulunan 75. Yıl Ortaokulu’nda okuyan 8'inci sınıf öğrencisi Demir sınava kırk gün kala çalışmaya başladığını söyledi.

Sınava hazırlık aşamasına istediği başarıyı elde edememe korkusu yaşadığını ifade eden Demir, "Çünkü bir ay okula geç başladım. Okula başladığımda sınava kırk gün kalmıştı. Geçen sene de bir ay okula geç gitmiştim. 8'incı sınıf hazırlık kurslarına da gidemedim. Bu nedenle biraz korkuyordum. Ama konu çalışarak, konulardan mutlaka soru çözerek, hocalarıma soru sorarak bunu başardım. Ders çalışırken çözemediğim soruları öğretmenlerime soruyordum. Her hafta okulda yapılan deneme sınavlarının hepsine katıldım. Sadece ilk denemeye katılmadım o da köyde olduğum için gelip katılamıyordum." dedi.

Evde ders çalışma ortamının fazla iyi olmadığını, fakat kitap okumayı sevdiğini söyleyen Demir, 7 kardeş oldukları, derslerini ailece oturdukları odada çalışmak zorunda kaldığını ifade etti.

Sınav sonucunu öğrendiğinde çok mutlu olduğunu aktaran Demir, "Sınav sonucunu öğrendiğim de çok sevindim ve hemen eve gitmek istedim. Okulda babamı aramak istedim ama heyecandan numarasını unutmuştum. Sınavda fazla heyecanım yoktu ama daha önce İngilizce dersinde yanlışım olduğu için yine o derse geldiğimde yanlış yaparım diye biraz korktum." ifadelerini kullandı.

Babasının mevsimlik işçi olduğunu ve ailece bu işi yaptıklarını söyleyen Demir, maddi imkansızlıklar içerisinde olduklarını belirterek, "Aldığım puanlar Gaziantep Fen Lisesine yetiyor fakat maddi imkânsızlıklardan dolayı babam beni gönderemeyebilir. Bu konuda yetkililerden destek bekliyorum." diye belirtti. (Ramazan Şefkatli - İLKHA)










 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.