Maden ocağındaki patlama anı

Maden ocağındaki patlama anı

Sakarya'da bir taş ocağında meydana gelen patlama amatör kameralara yansıdı.

Sakarya'da bir taş ocağında meydana gelen patlama sonrasında göçük altında kalan 1 kişiyi arama çalışmaları sürüyor. Olay sırasında çekilen görüntüler ise yaşanan korkuyu gözler önüne serdi. Önce patlama ardından da göçük meydana geldi. Bir kaç saniye içinde ortalığı kalın bir toz bulutu sardı. O dehşet anlarını bir vatandaş cep telefonuyla kaydetti.

ÇARESİZ BEKLEYİŞ SÜRÜYOR

Sakarya’nın Geyve İlçesinde bulunan bir taş ocağında gerçekleştirilen patlama sırasında yaşanan toprak kayması sonucu göçük altında kalan 46 yaşındaki 3 çocuk babası İsmail Tandoğan’ı arama çalışmaları sürüyor. Tandoğan’ın akrabaları taş ocağında çaresizlik içinde bekleyişlerini sürdürürken, göçük altındaki işçinin yakınları olayın üzerinden 24 saat geçmesine rağmen yapılan çalışmaların yetersiz olduğunu öne sürerek yetkilileri göreve davet ettiler.

Dün yaşanan büyük patlama sonucu yaşanan göçük ardında büyük bir enkaz bıraktı. 2 işçinin yaralandığı ve 1 işçinin de göçük altında kaldığı taş ocağındaki patlamanın üzerinden 24 saat geçmesine rağmen sadece taş ocağı sahibinin getirttiği iş makinesi ile çalışma yapılıyor. Sakarya Sivil Savunma Ekipleri ve AKUT tarafından da İsmail Tandoğan’ın bulunduğu yerin tespiti için köpekli arama çalışması sürüyor. İsmail Tandoğan’ın yakınları ne Geyve Kaymakamlığından ne de Sakarya Valiliği’nden kimsenin olay yerine gelmediğini, yapılan çalışmaların yetersiz olduğunu anlatarak duruma tepki gösterdiler.

İşletme Sahibi Bülent Yılmaz ise Sakarya Valiliği tarafından İl Özel İdaresine tüm imkanların seferber edilmesi konusunda talimat verildiğini ve İl Özel İdaresi tarafından gelecek olan iş makineleri ile çalışmaları hızlandıracaklarını söyledi.

Göçük altındaki işçinin bacanağı Mustafa Kurt, İsmail Tandoğan’ın göçük altından çıkarılmasını beklediklerini anlatarak, “Ailesi perişan durumda. Maddi durumları da yerinde değil. Trabzon’dan buraya gelmişlerdi. 3 tane çocuğu var. Durumları da çok kötü, garibanlar. En azından cesedinin bulunmasını bekliyoruz” dedi.

Devletin çalışmalarda yetersiz kaldığını öne süren ve tepki gösteren İsmail Tandoğan’ın yeğeni Tarık Tandoğan ise, “Burada kriz masası yok. 48 saat oldu. Kriz masası başındaki vali, vali yardımcısı devletin yetkilisi kimse buraya kimse gelmedi. Burası Geyve Kaymakamlığı sınırlarında. Geyve Kaymakamlığı’ndan kimse gelmedi. Bir tane çürük kepçeyle bizi kandırmaya çalışıyorlar. Cenaze ise cenazesini sağsa enkaz altındaki maçamızın verilmesini istiyoruz. Arama kurtarma çalışmaları AKUT yukarıda bir köpekle arıyor ama hiçbir icraat yok. Cenazemizi bize versinler. Yetkililerden yardım bekliyoruz. Neredeyse bu yetkililer gelsinler.” dedi.

Göçük altındaki İsmail Tandoğan’ın göçük altından kurtarma çalışmaları sürerken çalışmaları talihsiz işçinin ailesi de merakla takip ediyor.

 

www.trthaber.com="">

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.