Maden'de heyelan riski nedeniyle tahliyeye ek süre

Maden'de heyelan riski nedeniyle tahliyeye ek süre

​​Elazığ'ın Maden ilçesinde heyelan riski bulunan afete maruz alanlarda kalan konut ve işyerlerini boşaltmayan vatandaşlara 5 gün ek süre verildi.

Elazığ'ın Maden ilçesinde 26 Nisan'da, heyelan riski bulunan afete maruz alanlarda kalan 278 konut ve 232 işyerinde tahliye işlemlerine başlanmıştı.

Maden Kaymakamlığı, ev ve işyerlerini tahliye etmeyen vatandaşlar 5 gün ek süre verdi. Bu süre içinde tahliyeye yanaşmayanlara suç duyurusu bulunulup zorunlu tahliye gerçekleştirilecek.

Kaymakam Refik Özsoy imzasıyla yapılarını tahliye etmeyenlere gönderilen yazıda, şunlar kaydedildi:

"Tarafınıza yapılan tebliğatlar sonucunda içerisinde yaşadığınız yapılarınızı (konut/işyeri) tahliye etmediğiniz yapılan çalışmalar sonucunda tespit edilmiştir.

Heyelan riski taşıyan alanda bulunan içerisinde bulunduğunuz yapılarınız (konut/işyeri) can ve mal güvenliğiniz açısından en geç 5 gün içerisinde tahliye etmeniz gerekmektedir. Belirtilen süre içerisinde tahliye etmediğiniz takdirde verilen yerel hizmetler (enerji, su, kanalizasyon ve çöp vb. işlemler) durdurulacaktır. Israrın devamı halinde ise hakkınızda suç duyurusunda bulunulacak ve zorunlu tahliyeye gidilecektir.

Tahliye işlemi gerçekleştiği, usulüne uygun başvuru da yaptığınız takdirde kaymakamlığımız tarafından kira ve barınma yardımı yapılacaktır."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.