Maduro AP heyetini geri gönderdi

Maduro AP heyetini geri gönderdi

​Venezuela Devlet Başkanı Maduro, Guaido ile görüşmeye gelen Avrupa Parlamentosu üyelerinde oluşan heyeti havaalanından geri gönderdi.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, kendini "geçici devlet başkanı" ilan eden Juan Guaido ile görüşmeye gelen Avrupa Parlamentosu üyelerini ülkeye almadı.

Guaido'nun daveti üzerine Pazar günü Venezuela'ya gelen 6 AP heyeti, Simon Bolivar Havaalanında pasaportları alındı. Heyet, bir süre burada bekletildikten sonra Iberia Havayollarına ait bir uçakla geri gönderildi.

Heyette bulunan İspanyol AP milletvekili Gonzalez Pons, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Guaido tarafından davet edilen "ilk uluslararası heyet" olduklarını belirterek, "Bugün kovuluyoruz. Yarın özgür bir Venezuela'ya geri geleceğiz." ifadesini kullandı.

Venezuela Dışişleri Bakanı Jorge Arreaza ise heyetin, ülkeyi komplo amacıyla ziyaret etme niyetinde olduğunu, hükümetin böyle bir şeyi kabul edemeyeceğini vurguladı.

Ayrıca provokasyondan kaçınmaları konusunda heyeti, diplomatik kanallar aracılığıyla uyardıklarını belirten Arreaza, "Venezuela, Avrupa aşırı sağının, başka bir iğrenç müdahaleci eylemiyle ülkedeki barış ve istikrarı bozmasına izin vermeyecek." dedi.

Venezuela'da, Ulusal Meclisin Başkanı Guaido, kendini "geçici devlet başkanı" ilan etmiş, ABD başta olmak üzere bir çok ülke ve Avrupa Parlamentosu bu kararı tanımıştı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.