Mağdur 117 aileye 113 bin TL yardım yapıldı

Mağdur 117 aileye 113 bin TL yardım yapıldı

Batman Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, bölgede yaşanan çatışmalardan dolayı memleketlerini terk ederek kente göç eden 117 aileye 113 bin TL nakdi yardım yaptı.

Batman Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, son zamanlarda yaşanan olaylardan dolayı memleketlerini terk ederek Batman’a gelen 117 aileye 113 bin TL nakdi yardım yaptı.

Batman Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Veysel Direk, yaptığı açıklamada Silopi, Cizre gibi çatışmaların yaşandığı yerden bugüne kadar Batman’a göç eden 2 bin 538 kişiden oluşan toplam 652 aileyi tespit ettiklerini belirterek, şu ana kadar 117 aileye 113 bin TL nakdi yardım yaptıklarını söyledi.

Direk, “Bölgemizde son zamanlarda yaşanan olumsuzluklardan dolayı mağdur olup ilimize geçici bir şekilde göç yolu ile yerleşen vatandaşlarımızın tespiti, rehabilitasyonu, ihtiyaç ve taleplerinin belirlenmesi için ilimiz Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı, AFAD, Göç İdaresi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve etkin STK'larla koordineli çalışmalarımız başlamış olup devam etmektedir.” dedi.

Olaylardan dolayı göç eden kişilere yönelik çalışmalarının koordineli bir şekilde yürütüldüğünü ifade eden Direk, “İl Müdürlüğümüz Sosyal Hizmet Merkezi bünyesinde kurulan başvuru tespit ve inceleme birimine yönlendirilen bireylerin başvuruları alınıp gerekli durum değerlendirmeleri yapılmaya başlanmıştır. Batman merkez ve merkez köy muhtarları ile birebir yapılan görüşmeler neticesinde göçle gelen aileler kurumumuza yönlendirilmiş ve başvuruları alınmıştır. Başvuru yapan ailelerin adres, telefon, geliş yerleri, geliş tarihleri alınmış olup, Sosyal Hizmet Merkezinde görevli meslek elemanlarınca durum değerlendirmeleri yapılmaya başlanmıştır.” diye konuştu.

Bugüne kadar Batman’a göçle gelen toplam 652 aileden oluşan 2 bin 538 kişi tespit edildiğini hatırlatan Direk, devamında şöyle dedi: “Tespit edilen kişilerin hane ziyaretleri müdürlüğümüz meslek elamanlarınca yapılmaktadır. Meslek elemanları bu güne kadar 134 aileyi yerinde ziyaret ederek, gerekli durum değerlendirmeleri yapmıştır. Yapılan durum değerlendirmelere bağlı olarak 99 ailenin sosyal ekonomik destek alması, 106 kişinin psiko sosyal destek almasının uygun olması, eğitimine devam edemeyen 134 çocuğun eğitime devamı için İl Mili Eğitim Müdürlüğüne bildirildi. Sağlık sorunu olan 9 kişinin sağlık hizmetlerine yönlendirilmiştir. Ayrıca, şu ana kadar 117 aileye 113 bin TL nakdi yardım yapılmıştır.”

Mağdur ailelere yönelik çalışmalarının devam ettiğini vurgulayan Direk, vatandaşların maruz kaldığı olumsuzluklara karşı gerekli sosyal, kültürel, psikolojik ve eğitsel çalışmalarının devam ettiğini kaydetti. (M. Fatih Akgül- İLKHA)



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.