Mağdur gence mahalleli sahip çıkıyor

Mağdur gence mahalleli sahip çıkıyor

Bitlis’te yalnız başına harabe bir evde yaşayan mağdur gence, mahalle sakinleri sahip çıkıp evini onarıyor.

Bitlis’in Hersan Mahallesinde tek başına yaşayan mağdur gence, mahalleli hayırseverler imkanları doğrultusunda yardım etmeye çalışıyor.

Tek başına harabe bir evde yaşayan 28 yaşındaki Nuh Yemez’e mahalle sakinleri sahip çıkıyor. Kaldığı evi onarmaya çalışan mahalle sakinleri, birkaç ay sonra Nuh Yemez’in düğününü de yapacaklarını söylüyorlar.

Yemez’in durumu hakkında bilgi veren Fatih Kur’an kursu hocası Ubeydullah Genç, hayırseverlerin gençlere sahip çıkması gerektiğini belirtti.

Mağdur olan gencin mağduriyetinin giderilmesi için çalışma başlattıklarını belirten Genç, mahalle sakinlerinin desteğiyle harabeye dönen evi onarmaya çalıştıklarını dile getirdi.

Nuh Yemez’in evde yalnız kaldığını, kaldığı evin de yıkıldığını dile getiren Fatih Cami İmam-Hatibi Ömer Işık ise mağdur insanlara sahip çıkmanın İslami ve insani bir görev olduğunu hatırlattı. Bitlis’te yüzlerce insanın mağdur olduğunu ve bu insanlardan birinin de Nuh Yemez olduğunu ifade eden Işık, şöyle konuştu: “Nuh Yemez bu mahallede yaşayan mağdur bir gençtir. Bu kardeşimiz daha önce harabe evde kız kardeşiyle birlikte kalıyordu. Yaklaşık iki ay önce kardeşi evlendi. Şimdide yalnız kalıyor. Kaldığı ev harabeydi. Yaşanılır bir durumda değildi. Bu kardeşimizin evlenmesi için mutlak surette bir eve ihtiyacı vardı. Bizler de ön ayak olarak mahalle sakinlerimizle birlikte bu kardeşimizin evini onarmaya çalışıyoruz. Yakın zamanda bu kardeşimizin düğünü de olacak.” dedi.

Mağdur olan ailelere, özellikle evlenecek gençlere hayırseverler ve yetkililerin sahip çıkmasını istediklerini ifade eden Işık, “Bu gencimizin de hem evinin onarılması için hem de düğün masraflarının karşılanması için hayırseverlerimizin yardımını bekliyoruz.” diye konuştu.   (Şükrü Tontaş - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.