Mağduriyetler için af değil, yeniden yargılama hakkı verilsin

Mağduriyetler için af değil, yeniden yargılama hakkı verilsin

İYİ Parti Grup Başkan Vekili İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, gündemdeki konular ve ceza indirimini değerlendirerek, mağduriyetler için af değil yeniden yargılanma hakkının verilmesi gerektiğini belirtti.

Bingöl'de basın mensuplarıyla bir araya gelen İyi Parti Grup Başkan Vekili İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, gündemdeki konular ve ceza indirimini değerlendirerek, mağduriyetler için af değil yeniden yargılanma hakkının verilmesi gerektiğini söyledi.

İYİ Parti milletvekili ve üyelerinden oluşan bir heyet, Bingöl’de merkez ve ilçelerde vatandaşlarla görüştü. Heyette, Grup Başkan Vekili İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, Tekirdağ Milletvekili Enes Kaplan, Genel İdare Kurulu Üyesi Cevat Saraç, Genel İdare Kurulu üyesi Ayhan Bölükbaşı,  Genel İdare Kurulu Üyesi Almira Maraş yer aldı.  

İyi Parti Grup Başkan Vekili İstanbul Milletvekili Ağıralioğlu, gündemdeki konuları ve ceza indirimini değerlendirdi.

Ağıralioğlu, “Çocuklarını uyuşturucunun zehirine kurban vermiş bir anaya gidin deyin ki biz bunları dışarı çıkarırız bak bakalım ne oluyor ya da bu affı çıkaracak olan arkadaşlarımızın bir tanesinin evladı uyuşturucudan mağdur olmuş mudur? Bunun cevabını versin bize. Bunlardan bir tanesi de bu içeriden çıkarmaya teşebbüs ettikleri alçakların, katillerin, hırsızların, tecavüzcülerin gadrine uğramış mıdır? Hesabını versin de ondan sonra bunu konuşalım. Dolayısıyla siyasetin ciddiyeti şöyle olmalıdır. Kendinizi, çıkardınız kanundan istifade edecek adamların, mağdur ettiği adamlar yerine koyacaksınız.” dedi.

“55 bin uyuşturucu satıcısının, kaçakçısının dışarıya bırakması ne demek!”

“İyi Parti olarak affı prensipte şöyle değerlendiriyoruz.” diyen Ağıralioğlu, şöyle konuştu:

“Af’ın kapsamını çerçevesini de anlayamadık. Ülkü Ocakları uyuşturucu ile yıllardır mücadele ediyor,  55 bin uyuşturucu satıcısının, kaçakçısının dışarıya bırakması ne demektir? Buna biz cevap vermeyelim Ülkü Ocakları versin. Ciddi bir nezaketsizliktir bu. Millet vicdanına hakaret olarak telaki ediyoruz. Zaten çerçevesi henüz beli değil, bunlarda ne istediklerini bilmiyorlar.” ifadelerini kullandı.

“Mağduriyetler için af değil, yeniden yargılama hakkı verilsin”

Polis, savcı ve hakimlerin düzenlediği fezlekelerle içeriye attıkları mağdurlar gibi kendilerinin de  FETÖ’dan cezaevine atıldığını söyleyen Ağıralioğlu, “Polis fezleke düzenlemiş cezalar vermiş içeride. Efendim savcı iddianame düzenlemiş, savcı içeride FETÖ’dan. Hakim ceza kararı vermiş, hakim içeride FETÖ’dan. Şimdi geçmişte içeriye atılanlarla ilgili mağduriyetler oluşmuşsa af değil, yeniden yargılama hakkı verilsin. Düzeltmeler yapılsın.  Ama böyle insanların acıları üzerinden bu kadar hovardaca tepinme imkanı yoktur siyasetin.  Ayıptır, siyaset mesuliyeti ciddiyet isteyen bir iştir. Af konusundaki endişelerimiz ile hükümet tarafından gelen tepkiler birbirine yakın.” dedi.

“Mağduriyet komisyonları kurulsun ve mağdurları tespit etsinler”

“Geçmişte yaşanmış mağduriyetlerin Adalet Bakanlığı bünyesinde ya da ilgili komisyonlar görevlendirilerek mağduriyetler ortaya çıkarılabilsin.” diyen Ağıralioğlu, şöyle devam etti:  "Türkiye adaleti gerçekten mağdur olanları tespit edebilme kabiliyetine sahiptir. Mağduriyet komisyonları kurulsun, onlarda mağduriyetleri tespit etsinler ve gereğini yapsınlar."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler