Mahalle sakinleri kötü kokuya isyan etti

Mahalle sakinleri kötü kokuya isyan etti

23 Nisan Mahallesi sakinleri arıtma tesisinin yaydığı koku sorununun çözülmesi için imza toplayarak basın açıklaması yaptı.

Bursa Nilüfer ilçesi 23 Nisan mahalle sakinleri atıksu arıtma tesisinin yaydığı kötü kokuya isyan etti.

Bursa’nın Nilüfer ilçesinde yer alan Batı Özlüce Atıksu Arıtma Tesisi, çevre sakinlerinden tepki toplamaya devam ediyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Batı Özlüce Atıksu Arıtma Tesisi’nin neden olduğu koku sorununa, mahalliler tepki gösteriyor.

Nilüfer’in 23 Nisan, Altınşehir, Ataevler, Fethiye, Özlüce ve 29 Ekim gibi mahallelerini etrafa yaydığı kokuyla etkileyen Batı Özlüce Atıksu Arıtma Tesisi’ne tepkilerini dile getiren 23 Nisan Mahallesi sakinleri, toplanarak imza kampanyası düzenledi. İmza kampanyasıyla birlikte basın açıklaması da yapan mahalleli, yetkilileri göreve çağırdı.

23 Nisan Mahallesi sakinleri adına açıklama yapan Birol Mazlumoğlu, kokunun çevreye ve insanlara verdiği zarara dikkat çekerek, kimyamız değişiyor, nefesimiz kesiliyor, midemiz bulanıyor, sinir katsayımız değişiyor” dedi.

Tesisten en çok çocuk ve yaşlıların zarar gördüğünü söyleyen Birol Mazlumoğlu, “Bu ağır ve kirli materyaller bizleri kanser ile baş başa bırakacaktır. Bizlere bu zulmü kimsenin yaşatmaya hakkı yoktur. Bu kokunun en kısa zamanda ortadan kalkmasını istiyoruz. Eğer ‘Koku kalkmaz’ diyorlarsa, biz koskoca mahalleden gidemeyeceğimize göre Arıtma Tesisi’nin buradan gitmesini istiyoruz ya da dünya standartlarına göre düzenlenmesini istiyoruz” dedi.

Birol Mazlumoğlu, “Bizler bu mücadelenin uzun soluklu olacağının bilincindeyiz. Hiçbir şekilde yılmayacağız. Kokusuz, dumansız, doğası temiz olan yerde yaşamak hakkımızdır” şeklinde konuştu.

23 Nisan Mahalle Muhtarı Şenol Özen de mahallede fosseptik mentollü kokular hissedildiğini söyledi.

23 Nisan Mahalle Komitesi olarak da bir yıldır bu sorunu takip ettiklerini dile getiren Özen, yetkililerin duyarlı olmasını talep etti.

Basın açıklamasının ardından mahalle sakinleri sorunun çözülmesi için imza topladı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler