Mahalle sakinleri validen sorunları için çözüm istediler

Mahalle sakinleri validen sorunları için çözüm istediler

Kurulbulak mahalle sakinleriyle bir araya gelen Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, mahalle sakinlerinin sorun ve taleplerini dinleyerek, yapacakları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu’nun, mahalle sakinleriyle biraraya gelerek sorun, sıkıntı ve taleplerini dinleme programları devam ediyor.

Bu hafta Kurulbulak Mahallesi sakinleriyle bir araya gelen vali İsmail Ustaoğlu, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi vererek, mahallelinin şikâyet ve taleplerine kulak verdi.

2018 yılında tüm mahallelerin içme suyu ve kanalizasyon sorunlarını çözeceklerini belirten vali Ustaoğlu, “Mahallelerimizin hem içme suyu hem de kanalizasyon problemleri vardır. Aralık ayı içerisinde ihalesi yapıldı. 52 milyon liralık bir ihaleyle bir firmamız aldı. Şu an şantiye kurma çalışmasına başlıyor. Önümüzdeki günlerde bütün mahallelerimizin içme suyu ve kanalizasyon altyapı çalışmasına başlıyoruz. Hedefimiz, 2018 yılının sonuna doğru bu sorunların yüzde 70-80’nini halletmektir. Devamında da üst yapı parke çalışmaları, kaldırım çalışmaları, varsa diğer çalışmalara başlayacağız. Hedefimiz, ilimizi yaşanabilir, modern bir şehir haline getirmektir. Hala 60-70’li yılların kanalizasyon sistemiyle, aspes borularda, içme suyunun alt yapısı bizi üzüyor. Su kaynağımız bol. 250 bin nüfuslu bir şehre yetecek kadar kaynağımız var. Ama maalesef 50 bin nüfusa zor yetiyor.” dedi.

“Bitlis’in kültürel mirasının korunması için çalışmalar başlatacağız”

Bitlis’in kültürel mirasının korunması ve restorasyonu için çalışmaların tamamlandığını hatırlatan Ustaoğlu, “Kültür bakanlığının Doğu Anadolu Bölgesine ayırdığı kaynağın yüzde 95’i Bitlis ilinin kültürel mirasının korunması ve restorasyonuna ayrıldı. Bu da bizim için çok sevindirici bir durum. Yatırım programı yayınlandı. İnşallah bu sene içerisinde Alemdar Sokak diye tabir ettiğimiz, Şerefiye Camisinden Feyzullah Ensari’ye kadar olan bölgenin dönüşümüne başlayacağız.” dedi.

Daha sonra söz alan mahalle sakinleri, toplum için uyuşturucunun bir tehlike olduğunu, metruk binalarda ve camilerin abdest alma yerlerinde uyuşturucu kullanılmasından yakınarak, bu sorunun çözülmesi için çalışma başlatılmasını talep ettiler.

İLKHA










 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler