Mahalle sakinlerinden Batman Belediyesine "imar" tepkisi

Mahalle sakinlerinden Batman Belediyesine "imar" tepkisi

Batman'ın Korik Mahallesi'nde, diğer mahallelerde 7 kat bina yapma izninin verildiğini ama kendi mahallelerinde 3 kaçtan fazlasına izin verilmediğini belirten vatandaşlar, talepleri yerine gelene kadar belediye önünde toplanacaklarını ifade ettiler.

Batman Belediyesi önünde ikinci defa toplanan Korik Mahallesi sakinleri, arsaları bitişik olan Tılmerç Mahallesi için 7 kat, kendileri için ise 3 kat bina yapma izni verildiğini söyleyerek hak taleplerini yenilediler.

Belediye yetkilileri ile görüştüklerini ancak sorunları için herhangi bir çözüm yolu önerilmediğini belirten vatandaşlar, sorunları çözülünceye kadar her gün toplu halde belediye önünde toplanıp protestolarını sürdüreceklerini vurguladılar.

Hak talebinde bulunan mahalle sakinlerinden Sedat Güneş, "Korik, site alanı değil, orman bölgesi değil, heyelan bölgesi de değil. Bu ayrımcılığı neden yapıyorlar? Biz buraya sıkıntılarımızı dile getirmek için geliyoruz, kayyumun gelip bizim sıkıntılarımızı dinlemesi gerekirken bizi dinlemiyorlar. Sorunumuz; bizlere sadece 3 kat yapma izni veriyorlar ama nedenini söylemiyorlar. Nedenini öğrenmek istiyoruz. Zemini mi sağlam değil, site alanı mı orman alanı mı nedir? Bize tatmin edici bir neden söylesinler. Komşu mahallelere veriliyor ama bize verilmiyor; toprak aynı toprak." dedi.

"Mahallemiz gecekonduya dönecek"

Tek isteklerinin kat sayısının artması olduğuna vurgu yapan bir diğer mahalle sakinlerinden Ferman Soysal, "İmar izni çok az, 3 kata izin veriliyor. 3 kat yapılırsa gecekonduya dönecek, bu şekilde herkes zarar edecek. Nedenini öğrenmek istiyoruz, nedenini merak ediyoruz, ama söylemiyorlar. Tılmerç Mahallesi'yle zemin aynı neredeyse ama ne yazık ki ayrımcılık yapılıyor." diye konuştu.

"Her gün buraya geleceğiz"

Seyfettin Gündem ise "Üvey evlat muamelesi yapıyorlar, çöp bölgesine 10 ve 7 kat veriyorlar, ama Aydın Konak bölgesine 3 kat veriliyor. Ben 25 yılık emlakçıyım, önceden de 3 kat veriliyordu. Bizim arazilerimizi almıyor, kimse bizim köyümüze gelmiyor. İş adamları, müteahhitler gelmiyorlar. Yani neden bize haksızlık yapılıyor? Gelsinler araştırmalarını yapsınlar, eğer 10 kata uygun değilse biz razıyız. Zeminimizin sağlam olduğundan eminiz. Başından beri bize haksızlık yapılıyor. Aydın Konak köyü olarak iş çözüme kavuşana kadar her gün buraya geleceğiz."

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.