Mahalle sakinlerinin çamur çilesi bitiyor

Mahalle sakinlerinin çamur çilesi bitiyor

Mardin’de merkeze sadece iki kilometre mesafede bulunan mahallenin çamur çilesi, İLKHA’nın servis ettiği haberin ardından yetkililerin hareket geçmesiyle bitti.

Mardin’in Kızıltepe ilçesine sadece iki kilometre mesafede bulunan ve çamurdan geçilmeyen Üçevler (Gundık) Mahallesi'nde (Köyü) yol yapım çalışmalarına başlandı. İLKHA’nın konuyu 8 Kasım’da “Mahalle sakinlerinin çamur çilesi” başlığıyla servis etmesinin ardından harekete geçen belediye ekipleri, mahallede çalışma başlattı.

İlk etapta çocukların okula gidebilmesi için ana yollara mucur döken ekipler, ara sokakları da önümüzdeki günlerde yapacaklarını belirttiler.

Çamur yüzünden okula gidemeyen öğrenciler, artık rahatlıkla okula gidebilmenin mutluluğunu yaşıyor.

Çamur yüzünden sokakta oyun oynamadıklarını ve okula dahi gidemediklerini ifade eden çocuklar, artık sokakta oyun oynayabildiklerini, koştuklarını ve okula gidebildiklerini söylediler.

"Kalan ara sokakların da yapılmasını ümit ediyoruz"

Eskiden yollar çamurlu olduğu için çok zorlandıklarını ve okula gidemediklerini söyleyen öğrencilerden Rüstem Kızıl, “Şimdi ise yollarımız yapıldı, rahatlıkla okula gidebiliyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.” dedi.

2’nci sınıf öğrencisi Esra Kızıl da “Şimdi yollarımız çok güzel, eskiden yollarımız çamurlu olduğu için okula gidemiyorduk. Şimdi okula gidiyoruz.” diyerek sevincini dile getirdi.

Haber yapıldıktan yollarının yapılmaya başlandığını dile getiren mahalle sakini Leyla Kızıl, “Eskiden tüm yollarımız çamurdan geçilmiyordu. Haber yapıldıktan sonra köyün içinden geçen yollar yapıldı ama ara sokaklar daha yapılmamış. Kalan ara sokakların da yapılmasını ümit ediyoruz.” diye konuştu.

Yaklaşık 20 gün önce çamur içerisinde olduklarını hatırlatan Mahalle Muhtarı İsmail Ortanç ise şunları söyledi:

“Çamurdan dolayı çocuklar okula gidemiyordu, biz dahi dışarıya çıkmakta zorlanıyorduk. Allah razı olsun İlke Haber Ajansı haberimizi yaptıktan sonra gelip köyün içerisindeki ve etrafındaki yolları yaptılar ama bazı ara sokaklar kalmış. Bu sıkıntıdan tümden kurtulmamız için yetkililerden ricamız kalan ara sokakların da yapılmasıdır.”

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.