Mahalli idarelere ilk defa atanacaklara dair yönetmelik

Mahalli idarelere ilk defa atanacaklara dair yönetmelik

Resmi Gazete'de, mahalli idarelere ilk defa atanacaklara dair sınav ve atama yönetmeliği yayımlandı.

İl özel idareleri, belediyeler ve bunlara bağlı kuruluşlar ile mahalli idare birlikleri ve döner sermayeli kuruluşlara ilk defa atanacaklara ilişkin usul ve esasları belirlemek amacıyla yönetmelik yayımlandı.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan İçişleri Bakanlığının "Mahalli İdarelere İlk Defa Atanacaklara Dair Sınav ve Atama Yönetmeliği"ne göre, idare tarafından, atama yapılacak kadro unvan ve sayıları için bakanlıktan izin alınacak.

İdarenin, İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün ve DPB'nin kurumsal internet adreslerinde son başvuru tarihinden en az 15 gün önce duyuru yapılacak.

İdare, T. C. kimlik numarası ile ÖSYM kayıtlarının uyumunu kontrol etmek suretiyle adayları KPSS puanlarına göre sıralayarak, en yüksek puanlı adaydan başlamak üzere atama yapılacak boş kadro sayısının 5 katı oranında adayı sınava çağıracak. Sınava çağırılacak son sıradaki adayla aynı puana sahip olan diğer adaylar da sınava çağırılacak. Sınava girmeye hak kazanan adaylar ve KPSS puanları idare internet adresinde ilan edilecek.

Giriş sınavına, sınav kurulunun başkan ve üyelerinin eşlerinin, üçüncü dereceye kadar (bu derece dâhil) kan ve sıhrî hısımlarının katıldığının tespit edilmesi halinde bu üye veya üyeler sınav kurulu üyeliğinden çıkarılacak ve bunların yerine yedek üye veya üyeler görevlendirilecek.

Sınav, adayların bilgi ve yeteneklerini ölçecek şekilde yazılı veya sözlü olarak yapılacak. Hizmetin gerektirdiği hallerde sözlü sınav; araç, iş makinesi ve bilgisayar kullanımı ile sportif dayanıklılık gibi özellikleri ölçecek şekilde uygulamalı olarak da yapılabilecek.

Sınavda başarılı sayılmak için sınav kurulu başkan ve üyelerinin 100 tam puan üzerinden verdikleri puanların aritmetik ortalamasının en az 60 olması gerekecek.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.