Mahkûm ailelerinden Emine Erdoğan’a mektup

Mahkûm ailelerinden Emine Erdoğan’a mektup

28 Şubat ve FETÖ mağduru mahkûm aileleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’a mektup yazarak yaşadıkları mağduriyetleri anlattılar.

28 Şubat ve FETÖ Mağduru İslamî kimlikli mahkûmların aileleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Eşi Emine Erdoğan’a mektup yazarak yaşadıkları mağduriyetleri anlattı.

İslami hizmetlerinden dolayı FETÖ/PDY bağlantılı hâkim, savcı ve polisler tarafından kurulan kumpaslarla cezaevine konulan mahkûmların yakınları, yaşadıkları mağduriyetleri anlatmak ve adaletin tesisi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’a mektup yazdılar.

Cezaevinde bulunan Hatip Aslan ve İhsan Baran’ın yakınları;  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’a yazdıkları mektupları postalamak için Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde bulunan Merkez Postaneye geldiler.

Hatip Aslan’ın annesi olduğunu belirten Fatma Aslan, “Eğer oğlum suçlu olsaydı, gelmezdim buralara kadar, uğraşmazdım. Yeniden yargılama yapılsın, oğlumun suçsuz olduğu görülecektir. Bizim ciğerlerimizi yaktılar, onların da ciğerleri yansın.” şeklinde konuştu.

Çocuklarının FETÖ'nün kumpasları sonucu cezaevine konulduğunu ifade eden Aslan, "Biz istiyoruz ki FETÖ’cü hakim ve savcılar tarafından ceza kesilen çocuklar, haksızlıklara maruz kaldılar. Biz istiyoruz ki çocuklarımız, eşlerimiz tekrar yargılansın. Ben yaşlıyım, çocuğumu ziyaret edecek gücüm yok. Tüpten çıkıp buraya geldim. Bizi düşünsüler, haksız yere zindanlarda çürüyen çocuklarımız eşlerimiz çıksın artık. Biz bu yüzden mektup göndereceğiz Emine Erdoğan’a." dedi.

Eşi İhsan Baran’ın 23 yıldır cezaevinde olduğunu söyleyen bir başka Yusufi mahkumun eşi Ayşe Baran ise "Mazlumların ahı, hiçbir zaman yerde kalmamıştır. Emine Erdoğan da bir kadın olarak, bir eş olarak, bir anne olarak bunu düşünsün. Biz derdimizi Allah’a anlattık, onlar vesile olursa onlar bilir. Biz çocuklarımız ve eşlerimiz için yeniden yargılanma istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Hatip Aslan'ın yeğeni Fırat Aslan ise “Ben amcamın serbest bırakılmasını istiyorum, onun bir suçu yok. Ben onu yıllardır göremedim, özlüyorum onu. Emine Erdoğan sesimize kulak versin, kendini yerimize koysun.” diye konuştu.

İLKHA













Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler