Mahkemeden Gülen için yakalama kararı

Mahkemeden Gülen için yakalama kararı

İstanbul 1. Sulh Ceza Hâkimliği, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının Fethullah Gülen hakkında yakalama kararı çıkarılması yönündeki talebini kabul etti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, ABD'nin Pensilvanya eyaletinde bir çiftlikte yaşayan Fethullah Gülen hakkında 'Terör örgütü liderliği' suçlamasıyla 18 Aralık 2014'te, Sulh Ceza Mahkemesine gönderdiği yazıda, ''Kamuoyunda hizmet hareketi olarak bilinen medya, ekonomi ve bürokrasi alanlarında kanun ve nizamlara aykırı yapılandığı değerlendirilen suç örgütünün lideri olan şüpheli Fethullah Gülen'in, 1998 yılında yurt dışına çıktıktan sonra bir daha ülkeye dönmediği'' ifadelerine yer verildi.

Devamında; ''Soruşturma kapsamında suç işlediğine dair yeterli somut bulgulara ulaşıldığı ve uzun süreden beri yurt dışında olması nedeni ile kendisine ulaşılmasının mümkün olmadığı'' belirtilerek Gülen hakkında, yakalama emri düzenlenmesi talep edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının Fethullah Gülen hakkında 'Terör örgütü liderliği' suçlamasıyla yakalama kararı çıkarılması yönündeki talebini değerlendiren İstanbul 1. Sulh Ceza Hâkimliği, Gülen hakkında yakalama kararı çıkardı. (İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler