Van Edremit'te mahkemelik yol bir türlü trafiğe açılamıyor

Van Edremit'te mahkemelik yol bir türlü trafiğe açılamıyor

Van’da, caddenin bir bölümünün arsasının üzerinden geçtiği için sahibi tarafından mahkemeye verilerek kapatılan yol, tüm uğraşlara rağmen trafiğe açılamıyor.

Van’ın Edremit ilçesine bağlı Şabaniye Mahallesi'nde yaklaşık 8 yıldır Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü'ne bağlanarak genişletilen caddenin bir bölümü, arsa sahibi tarafından mahkeme kararıyla kapatılmış, ancak geçtiğimiz günlerde yeniden trafiğe açılmasıyla gündeme gelmişti.

Konuyla ilgili İLKHA’ya açıklamalarda bulunan Şabaniye Mahalle Muhtarı Çetin Bilir, 2007’de kapatılan caddenin bir bölümünün geçtiğimiz gün trafiğe açıldığını belirterek, ancak hak sahibi vatandaşı ikna etme çalışmalarının başarılı olmamasından dolayı, yolun yeniden icra kararıyla ulaşıma kapatıldığını söyledi.

“Yol kapatıldığı için can kayıpları yaşandı”

Caddenin trafiğe kapatıldığı yerden şu ana kadar birçok trafik kazanın meydana geldiğini belirten Bilir, bu kazalardan dolayı iki kişinin yaşamını yitirdiğini söyleyerek, şu ifadeleri kullandı; “Şabaniye Caddesi 2007’de 18’inci madde uygulamasıyla açıldı. Yolun açılması sırasında hakla görüşülmesi, ikna yoluyla ve yahut kamulaştırılmayla açılamasından ziyade direkt 18’inci madde uygulanması bizce doğru değildir. Malumunuz doğru olmadığını da kapatılan caddeyle birlikte oluşan sıkıntılardan hepimiz görüyoruz. Bu yolumuz kapatıldığı için can kayıpları yaşandı ve can kayıplarının yanında çok sayıda maddi hasarlara yol açan kazalar meydana geldi. Bununla birlikte bu cadde, mahalle halkının son derece rahatsız olduğu bir sorun haline gelmiştir.” dedi.

“Anlaşma gereği bir vatandaşın evi başka bir vatandaşa verildi”

Mahkeme kararıyla yolu kapattıran vatandaşa, anlaşma gereği başka bir vatandaşın evi verdiği ve bununda daha büyük sorunlara yol açtığını aktaran Bilir, “24 Nisan 2015 tarihinde Van Büyükşehir Belediyesi’nin buradaki ikinci etap 18’inci madde uygulamasına ve yeniden yapılanmasına gidildi. Bu yeniden yapılandırmayla buradaki sorunun çözümü hedeflendi. Bu durum ise yaklaşık bir yıl sürdü ve en son 15 gün önce bu uygulama sonucunda yolumuz trafiğe açıldı. Tabi bu uygulamayla birlikte mevcut yolu kapattıran vatandaşa başkasının arsasını verdiler. O başkasına ise bir başka vatandaşın evini verdiler. Böyle yapmaları sonucu faklı şeyler ortaya çıktı ve daha büyük sorunlara sebebiyet verdi. Vatandaşlar bu yüzden kendi aralarında neredeyse kavgaya gelecektiler ki bu noktada da anlaşamadılar. Bir vatandaşın evini başkasına vermesi uygulamasını kesinlikle doğru bulmuyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Yol icra kararıyla tekrar ulaşıma kapatıldı”

15 gün önce yolun açtırıldığını ancak vatandaşın, yolu icra kararıyla yeniden ulaşıma kapattırdığını söyleyen Bilir, “Yolu mahkeme kararıyla kapattıran vatandaşa, yerini de belirterek başka birinin arsasını verdiler, ancak vatandaş bunu kabul etmedi. Vatandaş bunu kabul etmeyince bu kez kendisi gidip icra yoluna başvurdu ve icra kararıyla yolu tekrar kapattırdı. Şu anda vatandaşın görüşmeleri var. Umut ediyoruz ki bu görüşmeler sonucu sorun çözülür ve tüm Van halkı rahata kavuşur.” diye konuştu.

“Van’ın sorunları çıkılmaz bir hal aldı”

Van’da çevre yolu olmadığından dolayı Şabaniye Caddesi’nin ağır taşıtlar tarafından kullanıldığını, bununla birlikte sürücü adaylarının da cadde üzerinde eğitim görmesinin kazalara davetiye çıkardığını dile getiren Bilir, bu konuda sorumluları göreve çağırdı.

Bilir, “Bu yol aynı zamanda acemi sürücülerin eğitim gördüğü ve bu sürücülerin kazalara sebebiyet verdiği bir cadde olarak işlev görüyor. Ben burada Karayolları, Milli Eğitim Müdürlüğü’nü artık ilgili her kimse bu caddenin acemi şoförlere kapatılmasını talep ediyorum. Çünkü bu yol bir nevi çevre yolu olarak kullanılmaktadır. Artık birilerin bu sorunlara bir el atması gerekiyor. Van’ın sorunları büyük ve gittikçe de bu sorunlar çıkılmaz bir hal alıyor. Bu durumda kenttin genel sorunları için yetkililerin harekete geçmesini istiyorum.” şeklinde ifade etti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler