Mahkemenin Diyanet'le ilgili talebi reddedildi

Mahkemenin Diyanet'le ilgili talebi reddedildi

Anayasa Mahkemesi, Eskişehir 2'nci İdare Mahkemesinin, Diyanet İşleri Başkanlığıyla ilgili bir kanunun iptaline ilişkin talebini reddetti.

Eskişehir 2'nci İdare Mahkemesinin, Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun'un 25'inci maddesinin iptaline ilişkin talebi Anayasa Mahkemesi tarafından reddedildi.

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Eskişehir 2'nci İdare Mahkemesi, 22 Haziran 1965 tarihli ve 633 sayılı Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun'un 25'inci maddesinin, anayasanın 2'nci, 25'inci, 26'ncı ve 38'inci maddelerine aykırılığını ileri sürerek, iptaline karar verilmesini talep etti.

Anayasa Mahkemesi Başkanlığı, "Diyanet İşleri Başkanlığı kuruluşunun her derecesinde görev alan personel, Memurin Kanunu'nun hizmetliler için yasak ettiği siyasi faaliyetten başka, dini görev içinde veya bu görevin dışında her ne suretle olursa olsun siyasi partilerden herhangi birini veya onların tutum ve davranışını övemez ve yeremez." maddesinin, anayasaya aykırı olmadığına ve talebin reddine hükmetti. 

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler