​Mahkum ailelerinden Bingöl Gazeteciler Cemiyetine ziyaret

​Mahkum ailelerinden Bingöl Gazeteciler Cemiyetine ziyaret

​28 Şubat ve FETÖ Yargısı Mağduru Aileler İnisiyatifi’nden bir heyet, Bingöl Gazeteciler Cemiyetini ziyaret ederek, yaşadıkları mağduriyetler hakkında bilgilendirmede bulundu.

28 Şubat ve FETÖ Yargısı Mağdur Aileler İnisiyatifi, Bingöl Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret ederek yaşadıkları mağduriyetleri anlattı, destek talebinde bulundu.

28 Şubat döneminde ve FETÖ’nün kumpasları sonucu cezaevine konulan İslami kimlikli mahkûmların aileleri tarafından oluşturulan 28 Şubat ve FETÖ Yargısı Mağduru Aileler İnisiyatifi, Bingöl Gazeteciler Cemiyetini ziyaret ederek, yaşanan hukuksuzlukları anlatıp destek talebinde bulundu.

Bingöl Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yunus Budak ve Başkan Yardımcısı Nihat Kanat tarafından karşılanan mağdur aileler, adına konuşan Medeni Kaan, yıllardır 28 Şubat süreci ve sonrasında FETÖ yargısı tarafından mağdur edildiklerini anlattı.Hukuksuzluğa ve zulme uğramış mahkûmlar için yeniden yargılanma yolunun açılması gerektiğini dile getiren Kaan, “28 Şubat ve FETÖ Mağduru Aileler İnisiyatifi olarak sizleri ziyaret etmeye geldik. Bizleri kabul ettiğiniz için teşekkür ederiz. 28 Şubat mağdurlarından bir tanesi de kardeşimdir. 16-17 senedir cezaevindedir, onunla beraber 15 yıldan 25 yılla kadar içeride olan 28 Şubat mağduru insanlar vardır.” dedi.

"Sadece cezaevinde olanlar değil onların eşleri, çocukları ve tüm aile fertleri mağduriyet yaşıyor”

Kaan, “Sayın Cumhurbaşkanı bir konuşmasında, ‘5 sene 10 sene 15 sene haksız yere yatan vatandaşlarımız vardır.' dedi. Bunu demesiyle, bizler içerideki insanlar mağdur olan aileler, bir an umutlandık ama gerisi gelmedi ve mağduriyetler devam ediyor. Mağdurlar sadece içerde kalan insanlar değil, içeridekilerin eşleri, çocukları ve diğer aileleri mağduriyet yaşıyor.” diye konuştu.

"Annem ve babam kardeşimin hasretiyle vefat etti"

Kardeşiyle beraber cezaevindeyken annesinin üzüntüden dolayı felç geçirdiğini ve daha sonra vefat ettiğini söyleyen Kaan, şunları söyledi: “Bu süreçte cezaevinde olmamız annemin bizlere üzüntüsü kardeşime olan düşkünlüğünden olsa gerek annem felç geçirdi, yatalak oldu ve 2002'de kardeşimi görmeden vefat etti. Annemin vefatından sonra, babam da kardeşimin hasreti ve cezaevi durumundan dolayı o da hastalanıp, yaklaşık bir yıl önce vefat etti. Hem annem hem de babam kardeşim Selim içerdeyken, onun hasretinden vefat etti.”

“Yaşanan mağduriyetleri anlatmak için sizleri ziyarete geldik”

“28 Şubat mağdurları olarak 90’lı ve 2000'li yıllardan bu yana içeride mağdur olan kardeşlerimiz var ve bu mağduriyet devam ediyor.” diyen Kaan, “Kardeşlerimizin mağduriyetini anlatmak için sizleri ziyarete geldik. Yaşanan sıkıntıları anlatmakta fayda görüyoruz. Belki birileri sesimizi duyar ve bir yerlere ulaşır. 28 Şubat mağduriyetlerini ve sürecini duymayan, o sıkıntıları yaşamayan inançlı insanların belki istisnası var. 25 seneden fazla, içeride olan kardeşlerimiz var. Ben de bir 28 Şubat mağduru olarak 5 yıl cezaevinde yattım, kardeşim şu an 17 yıldır içeride ve ağır hasta. Hastaneye götürülürken, elleri kelepçeli olarak götürülüyor, herkes bunu gördü. Bu kadar ağır hasta olan bir mahkûmun eline kelepçe vurulur mu? Bu hareket hangi vicdana, insanlığa sığar.” İfadelerini kullandı.

“Adalet, herkes için olmalıdır”

Kaan son olarak, “Gerçekten de bu memlekette adalet diye bir şey yoktur. Adalet, parası ya da sırtı kuvvetli olana vardır. Mevki makamı olana vardır. Adalet, herkes için olmalıdır, sadece birilerine değil.” şeklinde konuştu.

“Maalesef Türkiye’de yargıda bazen boşluklar oluyor”

Mağdur aileleri dinleyen Bingöl Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yunus Budak da “Hem sizlere ve içerideki mahkumlara geçmiş olsun diyoruz. İnşallah sizin dileğiniz, temenniniz ne yönde ise adalette o yönde tecelli eder, vuku bulur, tekrardan geçmiş olsun. Maalesef Türkiye’de yargıda böyle boşluklar var. İnşallah kısa zamanda yakınlarınıza kavuşursunuz.” dedi.

“Bir 28 Şubat mağduru olarak aileleri iyi anlıyorum”

Bingöl Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Nihat Kanat ise şunları söyledi: “Bir 28 Şubat mağduru olarak bizleri ziyarete gelen aileleri iyi anlıyorum. 28 Şubat ve FETÖ yargısı mağduru binlerce, on binlerce mağdur insanlar var. Nitekim yakın geçmişte Anayasa Mahkemesi yargılamalarını FETÖ hâkimleri yaptı diye bozduğu dosyalar vardır. Sayın Cumhurbaşkanı bir iki yıl önce bir konuşmasında ‘5 sene 10 sene 15 sene haksız yere yatan ve çürüyen vatandaşlarımız var, bunu düzelte fırsatı doğdu” demişti. Şahsen bunu izlediğimde aileler ve mağdurlar adına umutlanmıştım ama arkası gelmedi.”

“28 Şubat ve FETÖ yargısı mağduru binlerce insana yeniden yargılama yolunun açılması lazım”

Geçmişteki Ergenekon ve Balyoz yargılamalarına değinen Kanat,  “Ergenekon ve Balyoz yargılamalarında yaşanan durumları hepimizin malumu. Bu davalarda yargılananlara büyük cezalar verildi, daha sonra bu davalarda yargılananlara yeniden yargı yolu açıldı, yargılandılar dışarı bırakıldılar, içeride 4,5 yıl kaldıkları için büyük tazminatlar verildi. Yakın zamanda bu davalara şahit olduk. Adalet olacaksa herkese olmalıdır. 28 Şubat ve FETÖ yargısı mağduru binlerce insan var, bunların mağduriyeti giderilmesi lazım ve yeniden yargılama yolunun açılması lazım.” şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.