"Mahkum evlatlarımız yeniden yargılansın"

"Mahkum evlatlarımız yeniden yargılansın"

28 Şubat 1997 darbesinin ardından verilen yargı kararlarıyla cezaevine konulan mahkumların aileleri, evlatlarının hukuksuz bir şekilde onca yıl cezaevinde tutulduğunu belirterek yeniden yargılamaların önünün açılmasını istediler.

25 yıldır cezaevinde bulunan Şevket Aktaş ve 19 yıldır cezaevinde bulunan Cihan Yeşil’in annelerini ziyaret eden HÜDA PAR Ergani İlçe Gençlik Kolları, ailelerin yaşadıkları sıkıntıları dinledi.

HÜDA PAR Ergani İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Coşkun ve beraberindeki heyet, ilk olarak 19 yıldır cezaevinde bulunan Cihan Yeşil’in annesini ziyaret etti. Burada 28 Şubat mağduru Yeşil’in annesini dinleyen heyet, daha sonra 25 yıldır cezaevinde bulunan Şevket Aktaş’ın annesini ziyaret etti.

Her iki ziyaret sonrası 28 Şubat mağduru ailelerin çok zorlu sıkıntılar yaşadığını söyleyen Coşkun, hükümete seslenerek bu zulmün son bulması için yeniden yargılanma yolunun açılmasını istedi.

Yusufileri uzak illerdeki cezaevlerine göndermekle ailelerin de ciddi sıkıntılar yaşadığını söyleyen Coşkun, yaşlı ve hasta annelerin oğullarını görmeleri için yakın illerdeki cezaevlerine nakledilmesi gerektiğine dikkat çekti.

10 yıldır sadece bir defa oğlunu görebilen bu annelerin çektikleri ıstırapların son bulması gerektiğini söyleyen Coşkun, "HÜDA PAR Ergani Gençlik Kolları olarak cezaevinde bulunan 28 Şubat mağdurlarından 25 yıldır cezaevinde bulunan Şevket Aktaş’ın ve 19 yıldır cezaevinde bulunan Cihan Yeşil’in yaşlı ailelerini ziyaret ettik. Acılı annelerin duygularını kendi ağızlarından dinledik. 19 yıldır cezaevinde bulunan Cihan Yeşil’in yaşlı annesi evde yapayalnız, dağın tepesinde tek evde yaşıyor. Hükümetten biran önce bu mağdurları yeniden yargılamasını istiyoruz. Bu son 28 Şubat olsun diyerek 28 Şubat mağdurlarının özgürlüğüne kavuşmalarını temenni ediyoruz. Bu annemiz de oğluna kavuşmak istiyor. En azından yakın yerlere Elazığ, Malatya, Diyarbakır, Şanlıurfa’daki cezaevlerine göndersinler. Annesi iki ayda bir en azından onu görmeye gidebilirsin. Uzak illerde göndermekle aileleri de cezalandırılıyor. 10 yıldır sadece bir defa oğlunu görmüş. Artık bu son 28 Şubat olsun. Zulüm son bulsun." ifadelerine yer verdi.

"Oğlumun babası onu görmeden öldü. Kim bilir artık ben ne zaman görürüm"

Mahkum Cihan Yeşil’in annesi Saliha Yeşil, "19 yıldır benim oğlum Kur'an dersi vermekle, camiye gitmekle suçlanarak yakalandı. Oğluma büyük bir suç, büyük bir darbe vurarak ceza verdiler. Bu zulmü Allah zaten kabul etmez. Bugün ben çekiyorum yarın onlar çekecekler. Eğer bu dünyada çekmezlerse ahirette çekerler. Ben tek buradayım ve yaşlıyım. Burada tek başıma yaşıyorum. Oğlumun babası onu görmeden öldü. Kim bilir artık ben ne zaman görürüm. Çocuğumu yakın bir cezaevine Urfa'ya, Mardin'e, Siverek cezaevine yakın bir yere verseler gidip görseydim ne güzel olurdu. Hiç vicdanları, imanları yok mu? Müslümanlık öyle midir? Babası öldü gitti, görmedi. Onların hiç anneleri, babaları yok mudur, Evlatları yok mudur? Bu zulmü Allah kimseye bırakmaz." dedi.

Yöneticilerin Müslümanları görmezden geldiklerini söyleyen Yeşil, "Müslümanlar bu kadar zulüm çekiyorsa hani nerede yöneticilerin Müslümanlığı? Müslümanlar kardeştir. İnsan kardeşine merhamet eder. Zulüm etmez. Allah-u Teâla bunu bırakmaz. Müslümanlar; Peygamberimiz zamanından şimdiye kadar zulüm altındalar. Yöneticiler nerede konuşma yapıyorsa, ‘Ben Müslümanım, ben öyleyim, böyleyim’ diyerek konuşuyor. Hani Müslümanlara yardımınız? Bu Müslümanlar 15 Temmuz’da yardım etmedi mi? 15 Temmuz’da Müslümanlar ezildi, Müslümanlar vuruldu. Benim oğlum 5 yaşında iken Kur'an okuyordu. O, Allah yolundaydı." diye konuştu.

"FETÖ’cülerin eliyle cezaevine atılan oğlumu neden tekrar mahkemeye çıkarmıyorlar"

Oğluna ceza verenlerin FETÖ'cü olduklarını söyleyen Yeşil, "Bunlar şimdi içerdeler. FETÖ’cülerin eliyle cezaevine atılan oğlumu neden tekrar mahkemeye çıkarmıyorlar. Oğlumu mahkeme çıkarsınlar ve dosyalarını tekrar takip etsinler. 10 yıldır oğlumu sadece bir defa gördüm. O da oğlum Elazığ’a sınava geldiği için gidip gördüm. Hastayım, raporum var. Sadece bir hastalığım değil birden fazla hastalığım var. Hastalıklarım bu zulümkarlar yüzündendir. Bu hükümet zulüm yapıyor. Kardeş Kardeşi ezmez. Kardeş kardeşe bu zulmü yapmaz. Oğlumu benden uzaklara gönderiyorlar.  Yakınıma gelirse oğlumu görürüm." şeklinde konuştu.

Şevket Aktaş’ın annesi Zerife Aktaş da oğlunun 25 yıldır suçsuz bir şekilde cezaevinde olduğunu, 83 yaşında olduğundan dolayı oğlunun yanına gidemediğini söyleyerek bu zulmün biran önce giderilmesi gerektiğinin altını çizdi.

İLKHA




 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.