Mahmud Abbas: Filistin BM’ye üye olsun

Mahmud Abbas: Filistin BM’ye üye olsun

​Filistin Devlet Başkan Mahmud Abbas, Birleşmiş Milletlerde, "gözlemci" statüsünde bulunan Filistin’in "üye ülke” olarak tanınması çağrısında bulundu.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinde (BMGK) yaptığı konuşmada, “israil-Filistin sorununun çözümü için çok taraflı bir mekanizma kurulması ve Filistin'in BM'de ‘üye ülke’ olarak tanınması” çağrısında bulundu.

Abbas konuşmasında Filistin sorununun çözümü için uluslararası bir mekanizma kurulmasının önemini vurgulayarak, uluslararası konferansın Filistin'in BM üyeliğinin önünü açması gerektiğini dile getirdi.

Filistin halkının 70 yıldır kendi topraklarında acı çekmeye devam ettiğini söyleyen Abbas, ''Filistin'i devlet olarak tanımayan ülkeleri bunu yapmaya davet ediyorum.'' dedi.

Abbas, konuşmasında siyonistleri "hukukun üstünde" davranmakla ve iki devletli çözüme kapıyı kapatmakla suçladı. Konuşmasının ardından salonu terk eden Abbas, siyonist terör çetesinin BM Daimi Temsilcisi Danny Dannon tarafından “Sorun sizsiniz." şeklinde eleştirildi.

Nikki Haley: Peşinizden koşacak değiliz

ABD'nin BM Büyükelçisi Nikki Haley, Abbas'a ABD'nin görüşmeye hazır olduğunu söyledi, ancak "Peşinizden koşacak değiliz." dedi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü siyonistlerin başkenti olarak tanımasının ardından Filistin hükümeti, ABD'nin bölgede barış için tarafsız bir arabulucu olmadığını açıklamıştı.

ABD arabuluculuğunda yürütülen “israil ve Filistin arasındaki barış görüşmeleri” 2014 yılında çıkmaza girmişti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.