‘Makam otosu’ ve ‘ Diyaneti kapatacağız ’ söylemlerine tepki

‘Makam otosu’ ve ‘ Diyaneti kapatacağız ’ söylemlerine tepki

Diyanet-Sen Şırnak Şubesi, ‘Makam otosu’ ve ‘ Diyaneti kapatacağız ’ söylemlerine tepki gösterdi.

Diyanet-Sen Şırnak Şube Başkanı Nurettin Tatar, Son dönemlerde ‘Makam otosu’ ve ‘Diyaneti kapatacağız’ söylemleriyle yaşanan tartışmalara tepki gösterdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı üzerinden başlayan tartışmaların seçim malzemesi yapıldığını belirten Nurettin Tatar, bazı çevrelerin bu tartışmaları, Alevi vatandaşlara yaranmak için bir argüman olarak kullandığını söyledi.

Bazı siyasi çevrelerin bütün seçimlerde İslami kesimleri karalamak adına değişik yöntemler kullandığına dikkat çeken Tatar, “ Diyanet İşleri Başkanlığı üzerinden siyaset yapmak ve karalamak kimseye oy kazandırmaz. Medyada anlatıldığı gibi araç 1 milyon lira değil 323 bin liradır. Diyanetin başında olan ve değişik ülkelerde İslami kesime hitap eden bir kurumun karalanmasını doğru bulmuyoruz. Nihayetinde bu aracın Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından da kullanılmadığını iyi biliyoruz.” dedi.

İl yönetiminin başındaki valinin de aynı değerde araçlara sahip olduğunu söyleyen Tatar, “ Bugün bakan, milletvekili ve valiye de zırhlı ve pahalı araçlar tahsis edilmiş ama varsa yoksa Diyanet karalanıyor. Bu bir algı operasyonudur. İslam’ı, dini milletin gözünde küçük düşürmek, onu karalamak adına yapılmıştır. Bu kesimin İslam’a olan düşmanlığının dışa yansımasıdır.” ifadelerini kullandı.

Zorunlu din dersinin kaldırılması tartışmaları ile ilgili görüş belirten Tatar, “ İslam dini her yerde söylenebilmeli, zorunlu din dersinin olması gereklidir. İslamiyet, sadece camilerde konuşulan bir din değildir, ilkokuldan başlayarak zorunlu din dersi olarak verilmelidir. Bunu hazmedemeyen çevrelerin İslam düşmanlıklarını göstermek için ve bazı çevrelerden oy kazanmak için yaptıkları argümanlardır. Başka yerlerde argüman arasınlar, İslam’ı karalamak onlara bir fayda sağlamaz.” şeklinde konuştu.  (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.