Makinistler gözaltına alındı

Makinistler gözaltına alındı

Mersin'in Akdeniz ilçesinde işçileri taşıyan servis aracına çarpan yolcu treninin makinistleri gözaltına alındı.

MERSİN - Akdeniz ilçesinde 10 kişinin öldüğü kazada, işçileri taşıyan servis aracına çarpan Mersin-Adana seferini yapan 62 bin 28 sefer sayılı yolcu treninin makinistleri Hüseyin E. ve Mehmet E. tedbir amaçlı gözaltına alındı.

 

TCDD: minibüs, bekçiye rağmen kontrolsüz olarak trenin önüne çıkmış
Devlet Demiryolları (TCDD) kazayla ilgili olarak yaptığı açıklamada, kazayla ilgili adli ve idari soruşturmanın başlatıldığını, minibüsün bekçiye rağmen kontrolsüz olarak trenin önüne çıktığını bildirdi.

 

TCDD açıklamasında, bariyerin neden kapalı olmadığına ilişkin olarak bilgi verilmedi. Kurumun internet sitesinden yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:

 

"20.03.2014 tarihinde (bugün) 07.35 sıralarında 33 M 1104 plakalı servis minibüsü, Mersin-Adana arasındaki Km.16+036'da bulunan bariyerli ve bekçili Bağcılar hemzemin geçidine, görevli geçit bekçisine rağmen dikkatsiz ve kontrolsüz olarak Mersin-Tarsus arasında işleyen yolcu treninin önüne çıkmış, dolayısıyla geçit kazası olmuştur. İlk belirlemelere göre olayda servis minibüsünde bulunan 9 kişi hayatını kaybetmiştir. Olayla ilgili olarak idari ve adli tahkikat başlatılmış olup, gelişmeler ayrıca kamuoyuyla paylaşılacaktır." ifadeleri kullanıldı. (A. Hakim Kurt - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.