Malabadi Tabiat Parkı'nda doğa yürüyüşü yapıldı

Malabadi Tabiat Parkı'nda doğa yürüyüşü yapıldı

Batman Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü tarafından Malabadi Tabiat Parkı'nda doğa yürüyüşü düzenlendi.

Batman Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Müdürlüğü tarafından tarihi Malabadi Köprüsü yakınında bulunan tabiat parkında doğa yürüyüşü düzenlendi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Müdürü M. Ercan Turan, 960 dönüm olan Malabadi Tabiat Parkı'nda Doğal Yaşamı Koruma Derneği, öğrenciler ve sivil toplum kuruluşlarının katılımı ile doğa yürüyüşünün gerçekleştirildiğini söyledi.

Malabadi Tabiat Parkı'nın tescil işlemlerinin tamamlandığını, ön etüt raporunun onay için Orman ve Su İşleri Bakanlığına gönderildiğini bildiren Turan, onay işlemlerinden sonra saha ile ilgili uzun devreli gelişim planlarının hazırlanacağını belirtti.

Turan, "Malabadi Tabiat Parkı'nın hizmete girmesi ile vatandaşlarımızın, aileleri ile birlikte dinleneceği, gezebileceği ve çocuklarının oyun parkında oynayabileceği, göl manzaralı bir ortamda yemek yiyebileceği, çayını ve kahvesini içebileceği ve her türlü sosyal aktivitelerin yapılabileceği bir alan oluşturma gayreti içinde olacağız. Ayrıca, Malabadi Tabiat Parkı'nda çok amaçlı doğa ve doğa sporları faaliyetlerinin yanı sıra olta balıkçılığı ve doğa fotoğrafçılığı da yapılacak." dedi. (İLKHA)








 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.