Malatya Kudüs için yürüdü

Malatya Kudüs için yürüdü

Malatya'da bulunan birçok İslami sivil toplum kuruluşu, Kudüs için yürüdü.

Malatya'da faaliyet gösteren İslami sivil tolum kuruluşları, ABD başkanı Trump'ın Kudüs'ü işgalci terör çetesinin sözde başkenti ilan etmesine tepki olarak yürüyüş gerçekleştirdi.

Emekliler Parkı'nda toplanan vatandaşlar, Kernek Parkı'na kadar yürüdü. Yürüyüş sonunda yapılan etkinliğe Malatya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Çakır, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve halk katıldı.

Program, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından konuşma yapan kanaat önderi ve âlim Ramazan Keskin, İslam düşmanlarının korku içinde olduğunu belirterek, İslam'a saldıranların korkulu rüyaları olacaklarını belirtti.

Keskin, "Bugün İslam coğrafyasında Müslümanlar Kudüs için ayakta. Onun için şu an emperyalistler heyecanlanıyorlar. Sosyologlardan, psikologlardan sorun, vallahi şu an titriyorlar. İster sizinle olanlar ister inansın veya inanmasın hiçbir şey değişmez. Biz onların korkulu rüyaları olacağız. İslam'a saldıranlar kaybetmiştir. Kudüs'e saldıranlar kaybetmiştir." diye konuştu.

"Kudüs'ün işgal edilmesi dinimize, onurumuza, imanımıza açılmış bir savaştır"

Bir konuşma yapan HÜDA PAR Malatya İl Başkanı Orhan Dikgöz, Kudüs'ün işgal edilmesinin dine, onura ve imana açılmış bir savaş olduğunu dikkat çekti.

Dikgöz, "Kudüs, Müslümanların onuru ve şerefidir. Kudüs, Peygamber efendimizin miraca yükseldiği kutlu beldedir. Kudüs, etrafının mübarek kılındığı Mescid-i Aksa'nın bulunduğu kutsal şehrimizdir. Bu gün Kudüs'ün işgal edilmesi dinimize, onurumuza, imanımıza açılmış bir savaştır. Siyonist terör çetesi ve onun uşağı ABD, Müslümanların dağınıklığından ve parçalanmışlığından cesaret alarak her alanda bize saldırmaktadır. Kudüs'e namahrem elini uzatması ve kem gözle bakması, biz Müslümanların dünya sevgisi, ırkçılık ve mezhepçilik hastalığına tutulmamızdan dolayıdır. Mescid-i Aksa'ya ve Kudüs'e söz veriyoruz ki; Bu hastalıkları def edip aramızdaki fitneyi bertaraf edeceğiz. Müslümanlar arasında tevhidi sağlayıp Kudüs'e uzanan elleri kıracağız, kem bakan gözleri oyacağız." ifadelerini kullandı.

"Siyonist çeteyi devlet olarak tanımaktan vazgeçin ve her türlü ilişkiyi kesin!"

Hükümete de seslenen Dikgöz, şunları kaydetti: "Siyonist çeteyi devlet olarak tanımaktan vazgeçin ve her türlü ilişkiyi kesin! Türkiye'deki siyonist temsilcileri derhal sınır dışı edin! Tel Aviv'de ki elçiyi geri çağırın! Siyonist çeteyi baş terörist olarak ilan edin. Destek veren bütün devlet, kurum ve kişileri 'teröre destek verenler' listesine alıp, mal varlıklarını dondurun. Siyonistlerin işgalindeki havaalanlarına uçuşları yasaklayın! Türkiye hava sahasını sivil uçaklar dâhil siyonistlerin bütün uçaklarına kapatın!"

"Bunlar ancak güçten anlarlar, başka şeyden anlamazlar"

Terör çetesine ait mallara boykot çağrısı yapan Saadet Partisi Malatya İl Başkanı Mehmet Asiltürk de, Müslüman devletlere çağrıda bulunarak, "Erbakan hocamız her toplantıda önce iki şey anlatır, sonra gündeme geçerdi. Birincisi şuurlu Müslüman, ikincisi cihattır. Erbakan hocam bir şey daha anlatırdı, siyonizmi, israilin amaçlarını anlatırdı. 5700 yıldır büyük israil nasıl kurulacak diye yahudinin umudunu ve çalışmasını anlatırdı. Bunlar ancak güçten anlarlar, başka şeyden anlamazlar. Bizler Müslüman ülkeler olarak acilen ve ivedilikle israilin bütün büyükelçiliklerini kapatmalıyız. Bunun yanında Malatya'da da bir çağrıda bulunuyoruz, Şehrin meydanına bir çadır kuralım ve israilin mallarını ifşa ederek bu malları kullanmamaları yönünde vatandaşları boykota çağıralım." diye ifade etti.

Program, yapılan dua ile son buldu.

İLKHA

















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.