Malatya’da 5,1 şiddetinde deprem

Malatya’da 5,1 şiddetinde deprem

Malatya’nın Hekimhan ilçesine 5,1 şiddetinde deprem meydana geldi.

Malatya’nın Hekimhan ilçesine bağlı Dursunlu köyünde derinliği 2,3 kilometrede, 5,1 şiddetinde deprem meydana geldi.

Merkez üssü Hekimhan ilçesi Dursunlu köyü olan deprem, gece saat 02.28'de meydana geldi. Yaklaşık 15 saniye süren deprem, il merkezinin yanı sıra tüm ilçeler ve komşu illerde de şiddetli bir şekilde hissedildi.

Birçok ev, yapının hasar gördüğü deprem sabahın erken saatlerine kadar yaklaşık 17 artçı depremle devam etti. Vatandaşlar, yaşanan depremin ardından yaşanan tedirginlik ve panikten dolayı geceyi dışarıda geçti.

Bu arada, Dursunlu Mahallesi'ndeki oturan 7 yaşındaki Berk Keçeli, deprem esnasında çatlayan duvardan düşen parçaların başına isabet etmesi sonucu yaralandı. Ambulansla Hekimhan Devlet Hastanesine kaldırılan çocuğun durumunun iyi olduğu belirtildi. 15 kişinin de panik nedeniyle hastaneye başvurduğu bildirildi.

Depremde, Hekimhan ilçesinin Güzelyurt Mahallesi'ndeki merkez camisinin minaresinin üst kısımları ve bazı bölümleri yıkıldığı, minareden düşen taşların caminin çatısı ve güneş enerjisi panellerine zarar verdiği gözlemlendi.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ekipleri, ilçedeki mahallelerde incelemelerini sürdürüyor. (Muhammed Ali Batı - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler