Malatya'da Kur'an âşıklarının sınav heyecanı

Malatya'da Kur'an âşıklarının sınav heyecanı

Bu yıl "Kur’an Nesline Kur'an Pınarı" sloganıyla Kur’an Nesli Platformu tarafından bu yıl 3'üncüsü düzenlenen meal sınavı, Türkiye genelinde olduğu gibi Malatya’da da büyük heyecan yaşattı.

Kur'an Nesli Platformu tarafından düzenlenen umre ödüllü Türkiye geneli "Kur'an Pınarı Sınavı", 3 ayrı kategoride saat 10.30 ile 12.00 arasında gerçekleşti.

Sınava 1'inci kategoriden giren ve sınav sonrası duygularını paylaşan Osman Dolaş, "Sorular kaliteliydi. Sınava çalıştığım yerler kadar hazırlandım, hazırlanamadığım yerler de vardı. Ama yine de iyi geçti." dedi.

Katılımcılardan Seyfullah Aşkın, şunları dile getirdi: "Gerçekten çok faydalı, çok güzel bir hizmet oldu. Umre ödülü olması teşvik ediyor ve bu teşvik sayesinde yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim ile daha çok haşır haşır oluyoruz. Belki hiç bilmeyen, hiç Kur’an okumamış insanlar bile umre ödülü olduğu için 'sınava çalışayım umreye gideyim' diyebiliyor."

Bu tür sınavların düzenlenmesinin gençleri teşvik anlamında güzel bir çalışma olduğunu belirten katılımcılar, bundan sonraki dönemlerde de benzeri etkinlerin yapılmasını istediler.

Sınav sonrası açıklamalarda bulunan Kur’an nesli platformu Malatya İl Koordinatörü Yasin Akça, Malatya’da 2'nci kez düzenlenen sınava yoğun bir ilginin olduğunu, gelecek yıllarda daha büyük katılımlar beklediklerini ifade etti.

Akça, "Platform olarak bizim çeşitli faaliyetlerimiz de var. Kur'an-ı Kerim Meal Sınavı, Güzel Kur’an okuma yarışması ve çocuklara namaz öğretme programları yapmaktayız. Genel olarak amacımız toplumu Kur’an’ın nuru ile aydınlatmayı ve karanlıkları onunla aydınlığa çevirmektir." diye konuştu. (İLKHA)


















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.