Malatya'daki STK'lardan Siyonist işgalcilere tepki

Malatya'daki STK'lardan Siyonist işgalcilere tepki

Malatya'da faaliyetlerde bulunan İslami STK'lar, Siyonist işgalcilerin Mescid-i Aksa'da Müslümanları katletmesi ve Cuma namazının kılınmasını engellemesine ilişkin basın açıklaması düzenlediler.

Siyonist çetenin, geçtiğimiz hafta 3 Müslümanı Mescid-i Aksa'da şehit ettikten sonra Harem-i Şerifte ibadet edilmesini engellemesi ve saldırılarını artırması Malatya’daki sivil toplum kuruluşları tarafından lanetlendi.

Cuma namazı sonrası Malatya Yeni Cami önünde toplanan STK üyeleri, sık sık tekbir getirerek, işgalci Siyonistleri lanetleyen sloganlar attı.

Sivil toplum kuruluşları adına basın açıklamasını okuyan Kerem Yıldırım, İslam coğrafyasındaki her işgalin, fitne ve terörün içinde olan işgalci İsrail'in, son birkaç aydır barbarlığını ve vahşiliğini Kudüs ve Mescid-i Aksa merkezli daha da arttırdığını söyledi.

"Mescid-i Aksa’ya yapılan saldırılar Afganistan, Irak ve nihayet Suriye’de yaşananlardan bağımsız ele alınmaz"

Yıldırım, “Yine İsrail, yine kan, yine gözyaşı. Siyonizm’in son oyunu Mescid-i Aksa. Aslında nihai hedefine adım adım ilerliyor Siyonizm. Yüzyıllarca yaşadığı gettolarda oluşturduğu kin dolu ideolojisiyle kurduğu devletinin büyük hedeflerini yani büyük İsrail projesini gerçekleştirmek için Allah’ın bize emanet ettiği ve ebedi hakikatin tapusu olan Mescid-i Aksa'yı ortadan kaldırmak için kirli bir tezgâh kurdu. Kimse bunun, İsrail’in dediği gibi basit bir güvenlik olayı olduğunu söylemesin. Biz İsrail’in güvenlik kavramından ne anladığını iyi biliyoruz. Mescid-i Aksa’da son zamanlarda yaşananlar, İsrail’in yürüttüğü kirli savaşın en önemli halkasıdır. Çeyrek asırdır bölgemizde yaşanan kirli stratejinin de en stratejik ayaklarından biri Mescid-i Aksa’nın işgal girişimidir. Yani, Mescid-i Aksa’ya yapılan saldırılar Afganistan, Irak ve nihayet Suriye’de yaşananlardan bağımsız ele alınmaz. Kimileri inkâr etse de emperyalizmin çirkef cürufu bizim bölgemize boşaltılırken, İsrail şimdi tam zamanı diyerek Mescid-i Aksa’ya saldırmıştır.” dedi.

"Siyonist korsanların Mescid-i Aksa’yı temellük etmelerine izin vermeyeceğiz!"

"Mescid-i Aksa’ya özgürlük istiyoruz. Bizim mücadelemiz, sadece bizim için değil, insanlık içindir." diyen Yıldırım, açıklamasına şöyle devam etti:

"Eğer Mescid-i Aksa’ya saldırılar devam ederse Kudüs İsrail’in işgalinden kurtulmazsa korkarız ki emperyalizmin oluşturduğu kaostan dolayı yorulan dünyamız daha büyük felaketlere duçar olacaktır. Bu tehdit değil gerçektir. Bu yüzden bütün insanlığa çağrıda bulunuyoruz. Daha fazla geç olmadan katil İsrail durdurulmalı, Kudüs ve Mescid-i Aksa özgürlüğüne kavuşturulmalıdır. O yüzden buradan tüm dünyaya haykırıyoruz! Siyonist korsanların Mescid-i Aksa’yı temellük etmelerine izin vermeyeceğiz! Aksa işgalinin nereye varacağından gafil olanlar Sabra- Şatilla, Cenin, el-Halil katliamlarına baksınlar. Susarsak yok oluruz. Yutkunursak boğuluruz. Biliyoruz ki, Siyonistler uluslararası toplumdan, uluslararası hukuktan değil, sadece ve sadece ümmeti Muhammed’in öfkesinden çekiniyor. Ayağa kalktığımızda zalimlerin nasıl diz çökeceğini 15 Temmuz’da gördük. Bugün de Aksa için ayağa kalkma günüdür. Gün; öfkemizi tekbire, eylemlerimizi yumruğa ve kararlığımızı er meydanına dönüştürme günüdür. Gün Aksa için öfkeyi büyütme günüdür.”

Basın açıklaması Mehmet Doğan’ın yapmış olduğu dua ile son buldu.

İLKHA


















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.