Malatya’dan Sur halkına 2 TIR yardım

Malatya’dan Sur halkına 2 TIR yardım

Malatya’da faaliyet yürüten İyilik-Der, Diyarbakır İslami STK’larca başlatılan ‘Sur’daki Muhacirlere Ensar Olalım’ kampanyasına destek için 2 TIR yardım malzemesi gönderdi.

Diyarbakır İslami STK’lar, tarafından başlatılan ‘Sur’daki Muhacirlere Ensar Olalım’ kampanyasına diğer illerden destekler sürüyor.

Malatya’da faaliyet yürüten İyilik-Der, içerisinde gıda, battaniye ve çocuk maması gibi ihtiyaç malzemelerinin bulunduğu 2 yardım TIR’ını Diyarbakır İslami STK’lar teslim etti.

Malatya İyilik-Der Temsilcisi Mehmet Aslan, iyilik ve kardeşliğin önemini bildikleri için kampanyaya destek verdiklerini söyledi.

Yapılacak yardımların artarak devam edeceğini dile getiren Aslan, “Bölgemizde bulunan kardeşlerimizin talepleri doğrultusunda yatak, battaniye, çocuk giysisi, çocuk maması malzemelerini getirdik. İnşallah bu iyilikler artarak devam edecek. Kardeşliğimizin pekişmesi açısından bunu önemsiyoruz. Kardeşlerimizin, yardımları karınca kararınca kabul etmelerini istiyoruz.” dedi.

Diyarbakır İslami STK’ları İcra Kurulu üyesi Hüseyin Solmuş ise yaptıkları yardım dolayısıyla İyilik-Der’e teşekkür etti.

“Türkiye’nin değişik illerinden çağrımıza ses verildi”

Sur halkı için başlattıkları kampanyaya Türkiye’nin değişik illerindeki sivil toplum kuruluşları tarafından destek geldiğini aktaran Solmuş, “Çatışmalı ortam nedeniyle on binlerce insanımız çok büyük mağduriyetle karşı karşıyadır. Bu insanlar, kendi şehirlerinde muhacir durumuna düşmüşlerdir. Bizler de Diyarbakır İslami sivil toplum kuruluşları olarak bu mağduriyete sessiz kalamadık. Halkımızla dayanışma, halkımızı sahiplenme ve mağduriyetleri giderme noktasında gece gündüz demeden çabamızı ortaya koymuş bulunmaktayız. Allah’a hamd olsun, çağrımız sahipsiz kalmadı. Türkiye’nin değişik illerinden özellikle İslami sivil toplum kuruluşları tarafından çağrımıza ses verildi.” ifadelerini kullandı.

“Elektrikli ısıtıcılar en çok istediğimiz malzemelerin başında gelmektedir”

Solmuş, en çok ihtiyaç duyulan malzemeler arasında elektrikli ısıtıcıların olduğunu vurgulayarak, “Malatya’dan İyilik-Der, iki TIR değişik ihtiyaç malzemeleri olmak üzere yardım gönderdiler, sesimize kulak verdiler. Bu yardımlarından dolayı Allah yardımlarını artırsın inşallah. Bu yolda başarılarının, çabalarının devamını temenni ediyoruz. Mevsimin kış olması hasebiyle elimizde ısıtıcı malzemeleri eksiktir. Bunu yetiştiremiyoruz. Ailelerin bu konuda çok büyük talepleri var. Diğer malzemeler de talep ediliyor ama elektrikli ısıtıcılar en çok istediğimiz malzemelerin başında gelmektedir.” şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.