Malezyalı öğrenciler Diyarbakır'ı ziyaret etti

Malezyalı öğrenciler Diyarbakır'ı ziyaret etti

Dicle Üniversitesinin "Farabi Değişim Programı" kapsamında Diyarbakır'a gelen Malezyalı öğrenciler Valiliği ziyaret etti.

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Dicle Üniversitesinin ”Farabi Değişim Programı" diye adlandırılan Yükseköğretim Kurumları Arasında Öğrenci ve Öğretim Üyesi Değişim programı kapsamında Diyarbakır'a gelen Malezyalı öğrencileri kabul etti.

Ziyarette, program hakkında bilgi veren Dicle Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Eyüp Tanrıverdi,  "Farabi Değişim Programı olarak adlandırılan Yükseköğretim Kurumları Arasında Öğrenci ve Öğretim Üyesi Değişim Programı, üniversite ve yüksek teknoloji enstitüleri bünyesinde ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim-öğretim yapan yükseköğretim kurumları arasında öğrenci ve öğretim üyesi değişim programıdır." dedi.

Tanrıverdi, öğrenci veya öğretim üyelerinin bir veya iki yarıyıl süresince kendi kurumlarının dışında bir yükseköğretim kurumunda eğitim ve öğretim faaliyetlerine devam etmelerini amaçlamakta olduklarını ifade etti.

Malezyalı öğrenciler, Diyarbakır hakkındaki izlenimlerini, edindikleri arkadaşlıkları ve kent hakkındaki görüşlerini belirttiler.

Ziyarette, Dicle Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Eyüp Tanrıverdi, Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Faruk Gökçe, Öğretim Üyesi Cihat Gündüz ve Diyarbakır'a gelen Malezyalı öğrenciler hazır bulundu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.