Maltepe Cezaevinde mahkûmlara dayak

Maltepe Cezaevinde mahkûmlara dayak

Kocaeli cezaevinden Dikey Geçiş Sınavı’na katılmak için Maltepe cezaevine götürülen 6 mahkûmun, sayım sırasında ayağa kalkmadıkları gerekçesiyle 30-40 kişilik bir gardiyan grubu tarafından darp edildiği iddia edildi.

Cezaevi yönetimi ve gardiyanların keyfi muameleleri ve mahkûmlara yönelik baskılarına bir yenisi daha eklendi. Cezaevlerinde yaşanan keyfi muameleler defalarca gündeme gelmesine rağmen yaşanan olayların önüne geçilmemesi yeni mağduriyetlerin oluşmasını kaçınılmaz kılıyor.

Kocaeli cezaevinde yatan mahkûmlardan Hizbullah davası hükümlüsü Mithat Yılmaz’ın İlke Haber Ajansı’na gönderdiği faks, Maltepe cezaevinde mahkûmlara yönelik yaşatılan zulümleri gözler önüne serdi. Yılmaz, Kocaeli cezaevinden DGS’ye girmek için Maltepe cezaevine gittiklerini ve burada sabah sayımında kahvaltı yaptıkları sırada sayım yapıldığı gerekçesiyle ayağa kalkmadıkları bahane edilerek 30-40 kişilik gardiyan grubu tarafından darp edildiğini belirtti. Gönderdiği faksı zalimlerin zulümlerinin deşifre olması için yazdığını ifade eden Yılmaz, belki de bu sayede kendinden sonraki mahkûmların bu zulümlere maruz kalmayacağı düşüncesini taşıdığını ifade etti.

Yüzüstü yere yatırıp üzerime çullandılar

Kocaeli cezaevinde kalan diğer 5 mahkûm ile beraber DGS'ye girmek için Maltepe 1 Nolu L tipi cezaevine götürüldüklerini ifade eden Yılmaz, “Cezaevi girişinde bir sorun yaşamadık. Sınava da girdik. Sabah sayıma geldiklerinde sandalye olmadığından dolayı yerde kahvaltıdaydık. Ayağa kalkmamızı istediler ama biz kalkmadık. Bu da hoşlarına gitmedi. Bu arada beraberimizde gelen adli mahkûmlardan M. Ali Koç, kapıda koğuşun bazı eksik ihtiyaçlarını izah etmeye çalışıyordu. Onlar da kalabalık bir şekilde kapı önünde bekliyordu. Bir anda kapı önünde sesler yükselmeye başladı. Biz de olayları sakinleştirmek için kalkıp yanlarına gittik. Gitmemizle seslerini daha fazla yükselterek, 30-40 kişilik grup bizi itekleyerek içeri girmeye çalıştı. Bu arada iki mahkûmu darp edip yere yatırarak kelepçelediler ve götürdüler. Bu sırada bazıları beni tutarken diğerleri de beni yumruklamaya başladı. Biri gelerek kulağımın arkasına sert bir darbe vurdu. O kulağımda ağırlık oluştu ve kısmi his kaybına uğradım. Beni de sürükleyip dışarı çıkardılar, yüzüstü yere yatırıp üzerime çullandılar. Daha sonra da hücrelere götürdüler.” şeklinde konuştu.

Kulağıma gelen darbeden kulak zarım delindi

Darp raporu için cezaevi doktoruna gittiğini doktorun ilgilenmediği gibi hastaneye de sevkini çıkarmadığını belirten Yılmaz, “Ne var ki kendi cezaevime gönderildiğimde oradaki doktora da göründüm ve hemen hastaneye sevk edildim. Muayene sonrası kulağımın içinde kanama olduğu ve zarın delindiğini söylediler ve hemen kulak zarıma yama yapıldı. Maltepe Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunup olayın mahkemeye taşınmasını talep ettik. Olay anında orada bulunan kameralarla oynanmazsa onlar da incelenebilir.” dedi. (M. Erkam Yavuz - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler