Malum parti, PKK'nin saldırılarıyla oy toplama peşinde

Malum parti, PKK'nin saldırılarıyla oy toplama peşinde

Sakarya'da halka seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ağrı'da askere düzenlenen saldırıyı kınayarak isim vermeden HDP'nin, PKK'nin bu saldırılarıyla oy toplamaya çalıştığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sakarya Valiliği ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan toplam 53 yatırımın toplu açılışını gerçekleştirdi.

Toplu açılış törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ve Sakarya İl Protokolü üyeleri katıldı.

Törende halka seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başkanlık Sistemini savunarak, "Birileri bugün başkanlık sisteminden endişe ediyorsa bunun tek sebebi vardır. Bunlar artık bu parlamentoya giremeyeceklerinden korkuyorlar. Sebep bu. Yeni Türkiye yolunun zor olduğunu, meşakkatlerle dolu olduğunu biliyoruz. Bu yolda hem içeride hem dışarıda önümüze pek çok engeller çıkartılacak bunu da biliyoruz." dedi.

Ağrı Diyadin'deki saldırının Türkiye'nin birlik ve beraberliğine yönelik olduğunu belirten Erdoğan, "Bu saldırıyı şiddetle kınıyorum. Şimdi malum siyasi parti işte bu bölücü terör örgütünün bu eylemleri ile oy toplamanın peşinde. Eğer demokrasi diyorlarsa eğer temel hak ve özgürlük diyorlarsa bunun yolu silahtan geçmez. Bunun yolu sandıktan geçer. Kimileri hala eski alışkanlıkları sürdürerek, silaha sarılarak halkımızın iradesine ipotek koymaya çalışıyor. Bu tür hareketlerle vatandaşımızın özgür iradesine ipotek koymaya çalışanlara asla müsamaha göstermeyeceğiz. Bütün gücümüzle bunların karşısında duracağız. 7 Haziran seçimleri öncesinde Türkiye'yi karıştırmak isteyenler her fırsatı kullanıyor. Biz bu coğrafyanın mirasına sahip çıktığımız sürece bu tür hadiselerin yakamızı bırakmayacağını biliyoruz." şeklinde konuştu.

7 Haziran seçimlerini hatırlatan Erdoğan, bu seçimde Türkiye'nin 2023, 2053 ve 2071 hedeflerinin de oylanacağını ve onaylayacağını söyledi. Başkanlık sistemine destek isteyen Erdoğan, "Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemi artık bir tercih olmaktan çıktı, bir zorunluluk haline dönüştü. Mevcut sistem Türkiye'yi daha fazla taşıyamaz ve taşıyamıyor." ifadelerini kullandı.İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.