Manisa'da kamulaştırma yıkımı sürüyor

Manisa'da kamulaştırma yıkımı sürüyor

Manisa Belediyesi Ulucami olarak bilinen İshak Çelebi Mahallesi'nde yol ve yeşil alanın bulunduğu bölümdeki üç adet parselde yıkım gerçekleştirdi.

MANİSA - Parsel sahiplerine kamulaştırma bedelleri ödenerek yıkımıyapılan binaların olduğu bölgenin kısa zamanda yeşillendirilerek mahalleye yenibir sosyal alan kazandırılacağı belirtildi.

 

Manisa'da birçoknoktada yeşil alanların artması, yolların genişletilmesi ve tarihi mekânlarıngün yüzüne çıkarılması amacıyla yürütülen kamulaştırma çalışmaları devamediyor.

 

Bu çerçevedeUlucami olarak bilinen İshak Çelebi Mahallesi'nde, imar planında yol ve yeşilalan üzerinde bulunan üç adet binanın yıkımı yapıldı.

 

Konuyla ilgiliolarak bilgi veren Plan Proje Müdürü Taner İçöz, parsellerin kamulaştırmaişlemlerinin mahkeme kararıyla tamamlandığını belirterek, "Bu kapsamdabelediyemiz adına tapu tescil işlemleri tamamlandı ve kamulaştırma bedelleriparsel sahiplerine ödendi. Bu işlemlerin ardından binaların yıkımları tamamlandı"diye konuştu.

 

Belediye BaşkanYardımcısı Cem Çöllü ise, yıkımı yapılan parsellerin yeşil alan olarakdeğerlendirileceğinin altını çizerek, mahalleye yeni bir sosyal alankazandırmak istediklerini söyledi. (Ramazan Sındıraç-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.