Maraş kutlu doğum etkinliği 2015 foto video peygamber sevdalıları

Maraş kutlu doğum etkinliği 2015 foto video peygamber sevdalıları

Peygamber Sevdalıları Platformu Kahramanmaraş Kordinatörlüğü tarafından bu yıl Kahramanmaraş’ta ikincisi düzenlenen Kutlu Doğum etkinliği yoğun katılımla gerçekleşti.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından ‘Eşsiz Önder Hz. Muhammed’ temasıyla düzenlenen Kutlu Doğum etkinliği, saat 20.00’da Mehmet Akif Ersoy Konferans salonunda, Suriyeli Alim Şeyh Muhammed Şakkuki’nin Kur’anı Kerim tilavetiyle başladı.  

Bu yıl “Eşsiz Önder Hz. Muhammed” temasıyla hazırlanan etkinlikler için Kahramanmaraş’ta günler öncesinden hazırlık çalışmaları yapıldı. Çalışmalar kapsamında Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi İkra Der, Özlem Ajans tarafından Kutlu Doğuma özel hazırlanan CD’ler ile Peygamber Efendimizin ahlakını konu alan siyer kitabı Maraşlılara hediye edildi.

Suriyeli Âlim Kur’an tilaveti esnasında İnşirah süresinin mealen ‘Her kolaylıktan sonra bir kolaylık vardır’ ayetini okurken gözyaşlarını tutamaması salonda duygu dolu anların yaşanmasına vesile oldu.

Kur’an tilavetinin ardından programın açılış konuşmasını yapan Molla Cemal Özdemir Hoca, Peygamber Sevdalıları Platformunun Türkiye’nin birçok noktasında düzenlediği etkinlikler hakkında bilgiler vererek, Kutlu Doğum etkinliklerinin asıl amacının Peygamber Efendimizin önderliğinde insanların tekrar bir araya gelmesini sağlamak olduğunu vurguladı.

Program Doğan Parmaksız’ın Türkçe okuduğu Mevlidi şerif ile devam etti. Mevlidi şerifin ardından Peygamber Sevdalıları kız çocukları ilahiler seslendirdi.

Kız İlahi Grubunun ardından Grup İnzar Sanatçılarından Âdem Kılınç’ın seslendirdiği ilahilere halk tekbirler ve nakaratlarla katıldı.

Okunan ilahiler sonrası bir konuşma yapan Araştırmacı-Yazar Molla Cemal Çınar, hayatın her alanında Peygamber Efendimizin sünnetine sarılması gerektiğini ve O’nun tek önder olarak kabul edilmesini vurguladı.

“Eşsiz önder Hz. Muhammed (sav) örnek almış olsaydık bu halde olur muyduk?”

İslam ülkelerinde yaşanan vahşet ve katliamların Peygamber Efendimizin örnek lider alınmadığından kaynaklandığının altını çizen Çınar, “Filistin’de, Suriye’de, Afganistan’da ve İslam coğrafyalarının diğer bölgelerinde neler oluyor. Neden biz bu ülkeleri zalim Sisi ve baas rejimine teslim etmişiz. Sizce bu gün Müslümanların başında Yahudi ve Hrisityanlar olmuş olsaydı. Müslümanlar bu kadar ezilmiş olur muydu? Bu gün bu ülkelerin başındaki bu zalim liderler Eşsiz önder Hz. Muhammed (sav) örnek almış olsaydık bu halde olur muyduk?  Bu durumumuzda bir sorun var. Çünkü bizler Müslümanlar olarak anahtarlarımızı yanlış liderlerin eline vermişiz.”dedi.

“Mahşer günü herkes dünyada takip ettiği şahısların ismi ile çağrılacak”

Dünyada takip edilen şahıs ve liderlerin insanlığı Allah (cc) yaklaştırması gerektiğini ve mahşer günü insanların dünyada takip ettiği önderler ile çağrılacağını dile getiren Çınar daha sonra, “Mahşer günü herkes dünyada takip ettiği şahısların ismi ile çağrılacak. Dünyada kim hangi insanı veya hangi lideri takip etmiş ise onun ismi ile birlikte ismi zikredilecek. Onlar bu dünyada takip ettiği kişiler ile birlikte Allah (cc) huzuruna çağrılacaktır. Eğer bu dünyada Cehennemlik kişileri takip emiş ise onlarla birlikte çağrılacaktır. Eğer bu dünyada cennetlik kişileri takip etmiş ise onlarla birlikte çağrılacaktır. Bundan dolayı kimi takip ettiğimizi iyi bilmeliyiz. Bu dünyada insanların başlarına evlerine yıkan, üzerlerine bombalar atanlar bizim liderlerimiz olamaz.”ifadelerini kullandı.

“Peygamberin sünneti etrafında toplanmalıyız”

İnsanlığın Hz. Peygamberi takip etmek mecburiyetinde olduğuna dikkat çeken Çınar, bir babanın, bir evladın, bir eşin, ordu başındaki kumandanın O’nu örnek alması gerektiğini vurgulayarak, “Birbirimize yardım etmeliyiz. Peygamberi örnek almak sadece O’nun belli bazı sünnetlerini uygulamakla örnek almış olamayız. Bundan dolayı bu gün sahip olduğumuz değerlerimize sahip çıkmalıyız. Peygamberin sünneti etrafında toplanmalıyız. İslam sancağının altında bir araya gelerek O’nu kendimize ‘Eşsiz önder olarak kabul etmeliyiz.”diye konuştu.

“Bizi O’nun sevgisinden muhabbetinden uzaklaştıramazlar”

Müslüman halkların birçok değerlerinin elinden alındığını ve İslam düşmanlarının Müslümanların haklarını gasp ettiğini belirten Çınar, “Bizim birçok değerimizi elimizden aldılar. Bizi Allah (cc) ayetlerinden ve O’nun Peygamberinin sünnetinden uzaklaştırdılar. Fakat bizim birçok değerlerimizi alanlar şunu iyi bilsin ki, bizi birçok değerlerimizden uzaklaştırabilirler. Ama bizim kalbimizden Hz. Muhammed (sav) sevgisinden O’nun etrafından toplanmaktan alı koyamazlar. Bizi O’nun sevgisinden muhabbetinden uzaklaştıramazlar. Bizler her noktada O’nu örnek almalıyız. Düğünlerimizde, cenazelerimizde, çarşıda ve hayatın her alanında O’nun sünnetine sarılmalı ve O’nu kendimize tek önder olarak kabul etmeliyiz.” ifadelerini kullandı.

“Eşsiz önder Hz. Muhammed’in rehberliğini, liderliğini haykırmak”

Kutlu Doğum etkinliklerinin amacının ‘Eşsiz önder Hz. Muhammed’in rehberliğini, liderliğini haykırmak olduğunu ifade eden Çınar son olarak, “Yeryüzünde birbirinden farklı önderler ve rehberler mutlaka vardır. Kimisi cesur olur, kimisi fedakar olur. Kimisi zengin olur kimisi zeki olur. Ama hayatının her noktasında bütün insanlara örnek ve lider seçilecek tek insan Hz Muhammed  (sav)’dir. O savaşta örnek alınacak bir komutan, camide örnek alınacak bir imam, hitabette örnek alınacak bir hatip, okulda örnek alınacak bir öğretmen, aile içinde örnek alınacak bir aile reisidir.”ifadelerine yer verdi.

Program Abdulhakim Öret’in seslendirdiği ‘Kırk Yaşındasın’ şiiri salonda duygu ve heyecan dolu anların yaşanmasına neden oldu. Program Molla Cemal Çınar Hoca’nın yaptığı dua ile sona erdi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.