Mardin’de eylem yasağı 3 ay daha uzatıldı

Mardin’de eylem yasağı 3 ay daha uzatıldı

Mardin Valiliği, kentte yapılacak eylem ve etkinlik yasağını 3 ay daha uzattı.

Mardin Valiliğinden yapılan açıklamada; toplantı, yürüyüş ve basın açıklamaları için önceden izin alınması gerektiği belirtildi.

Kentte genel güvenliğin, asayişin ve kamu düzeninin korunması ile şiddet olaylarının yaygınlaşmasını önlemek amacıyla tedbirler alındığının bildirildiği açıklama, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu kapsamında yapılacak olan miting, kapalı ve açık yer toplantıları ile gösteri yürüyüşlerinin 90 gün süreyle Valilik iznine bağlandığı ifade edildi.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: “İlimiz genelinde devlet kurum ve kuruluşlarının yapacağı resmi programlar ve etkinlikler hariç 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu kapsamında yapılacak olan her türlü yürüyüş, basın açıklaması, kapalı ve açık yer toplantısı, miting, çadır kurma, oturma eylemi, stant açma, afiş, pankart asma ve bildiri dağıtma vb. tüm etkinlikler ile 2559 sayılı Polis Vazife ve Salahiyetleri Kanununun Ek-1 Maddesi kapsamında açık alanda düzenlenecek olan oyun, temsil, çeşitli şekillerdeki gösterilerin 19 Ekim 2017 Perşembe gününden 16 Ocak 2018 Salı gününe kadar 90 gün süre ile kaymakamlıklardan alınacak izne bağlanmıştır.” (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.