Mardin'deki Suriyeli ailelere yardım

Mardin'deki Suriyeli ailelere yardım

Ülkelerinde devam eden iç savaştan kaçarak Mardin'e yerleşen Suriyeli bin 700 aileye gıda kolisi dağıtıldı.

Mardin'de kamp dışında yaşayan Suriyelilere yardım etmek için yaklaşık 6 yıl önce kurulan Mardin-Suriye Yardımlaşma Platformu, çeşitli yardımlarda bulunmaya devam ediyor.

Yeryüzü İyilik Hareketi, Mardin-Suriye Yardımlaşma Platformu aracılığıyla bin 700 aileye gıda kolisi yardımında bulundu.

Mardin-Suriye Yardımlaşma Platformunda gerçekleşen gıda dağıtım çalışmalarını yerinde takip eden Platformu Başkanı Faris Erkar, yaptığı açıklamada, savaşın başladığı günden bu yana yaptıkları yardımlarla muhacir Suriyelilerin yanlarında olmaya devam ettiklerini ifade ederek, bundan sonra da yanlarında olmaya devam edeceklerini söyledi.

Erkar, “İçerisinde şeker, yağ ve bakliyat bulunan bin 700 kolinin dağıtımına başladık. Bu koliler bir nebzede olsa bu ailelerin gıda ihtiyacını karşılayacak. Hayırseverlikleriyle tüm Türkiye’ye örnek olan Yeryüzü İyilik Hareketine şahsım ve yönetim kurulumuz adına teşekkür ediyorum.” dedi.

Hayırseverlerin desteğine ihtiyaçlarının olduğunu belirten Erkar, “İçinde bulunduğumuz şu mübarek üç aylarda sofrasında yiyecek bulamayan birçok fakir insanımız var. Gelin hep beraber bu fakir insanların elinden tutalım ve onların sofralarına bir lokma da olsa katkıda bulunalım.” diye konuştu. (M. Salih Keskin – İLKHA)







HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.