Mardin Derik'te esrarengiz ev yangını tedirgin ediyor

Mardin Derik'te esrarengiz ev yangını tedirgin ediyor

Mardin'in Derik ilçesinde bir evde esrarengiz bir şekilde çıkan yangın, ev halkını tedirgin ediyor.

Mardin'in Derik ilçesinde bir evde 3 günden beridir farklı noktalarda esrarengiz bir şekilde yangın çıkıyor. Yangının kendiliğinden çıktığını belirten ev sakinleri, psikolojilerinin bozulduğunu söyledi.

Derik ilçe merkezinde ikamet eden Başaran ailesinin evinin birçok noktasında 3 günden beri kendiliğinden yangın çıkıyor. Buna bir anlam veremediğini belirten aile reisi Cihan Başaran (45), çıkan yangın sonucu hem mağdur olduklarını hem de eşi ve çocuklarının psikolojisinin bozulduğunu söyledi.

Kendilerinin de çıkan yangından bir şey anlamadıklarını söyleyen aile reisi Cihan Başaran, "Yangını söndürdüğümüzde başka bir yerde çıkıyor. 3 gündür bu durum tekrar yaşanıyor ve çaresiz bir şekilde ne yapacağımızı bilmiyoruz." dedi.

Başaran, "Son 3 gündür evimin değişik yerlerinde kendiliğinden yangın çıkıyor. Mutfağı söndürüyorum oda yanıyor, odayı söndürüyorum banyo yanıyor. Biz de artık ne yapacağımızı bilmiyoruz. Yaklaşık 20 senedir burada ikamet ediyoruz. Bütün çocuklarım burada büyüdü. Daha önce hiç böyle bir şey görmedik, ilk defa böyle bir şeyle karşılaşıyoruz. Korkudan uyuyamıyoruz. Yangını çıkaran Cin midir, başka bir şey midir bizde bilmiyoruz." diyerek çaresizliklerini dile getirdi.

"Perde, halı, yatak, yorgan, havlu hepsi alev alıyor"

Yangının ilk önce yatak odasında çıktığını söyleyen Başaran, "İlk önce yangın yatak odasında çıktı. Yatağın ortası yandı dedim belki çocuklar yakmış kendiliğinden çıktığına inanmadım. Orayı söndürdük sonra mutfakta yangın çıktı. Onu da söndürdük. Sonra banyodan çıktı onu da söndürdük. Komşular geçmiş olsuna geldiler. Oturuyorduk bir baktık salondan alevler yükseldi. Onu da söndürdük. Daha sonra valizimden duman çıktığını gördük. Açtığımda içeriden yanıyordu. Üst kısmında bir şey yoktu sadece iç kısmı yanıyordu. Sonra tekrar çanta alev aldı hepsi yandı. Perde, halı, yatak, yorgan, havlu hepsi alev alıyor. Doğru dürüst bir şeyimiz kalmadı Birçok eşyamız yandığı için attık." şeklinde konuştu.

"2 gündür korkudan uyuyamıyoruz"

Korkudan uyuyamadıklarını belirten Başaran, "İnsanlar bana bu şekilde yangın çıktığını söyleseydi inanmazdım. İnsan kendi gözüyle görmese inanmıyor. Ne yaptığımızı biz de bilmiyoruz. Eşim çocuklarım hepsinin şok geçirmiş psikolojileri bozulmuş. 2 gündür kimsenin gözüne uyku girmemişti ben de dün akşam eşimi ve çocuklarımı kardeşimin evine gönderdim. Ben ve birkaç arkadaşım avluda oturuyorduk. Kardeşimin evine vardıklarında orada da 3 yerden kendiliğinden yangın çıktı. Mutfak, Çekyat ve askıda asılı olan elbise alev aldı. Hemen gidip çocuklarımı getirdim. Meseleyi belki anlarız diye sonra her birini bir eve gönderdik ben ve arkadaşlarım sabah 05.00'e kadar uyumadık. Avluda bekledik bir şey olmadı. Ben de dışarı çıktım az önce çocuklar tekrar beni çağırdı tekrar yangın çıktığını söylediler. Geldiğimde evin tavanı ve eşyalar yanıyordu yine söndürdük. Allah tarafından bir şeydir ne yapabiliriz ki? Elimizden gelen bir şey yok her şey Allah'ın elindedir. Kaymakamımız (Hakan Kafkas) beraberinde bir heyetle geçmiş olsuna hem de yerinde incelemek için geldiler. Onların elinden de gelen bir şey yok itfaiye de geldi. Zaten itfaiye gelene kadar biz söndürüyoruz. Belki de Allah bu şekilde bizi imtihandan geçiriyor. Allah'tan tek isteğimiz üzerimizdeki bu musibetin bir an önce kalkmasıdır." ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler