Mardin Devlet Hastanesi'nde sıra kuyruğu

Mardin Devlet Hastanesi'nde sıra kuyruğu

Mardin Devlet Hastanesi'nde sıra alma işlemlerinde yaşanan yoğunluk vatandaşların tepkisine neden oluyor. Hastane yetkilileri, yığılmaların önlenmesi için gerekli çalışmaları yapacaklarını kaydetti.

Mardin Devlet Hastanesi’nde sıra alma işlemlerinde yaşanan kuyruk vatandaşlara zor anlar yaşatıyor. Zaman zaman otomasyon sisteminin ağırlaşması sonucu hem vatandaşların zaman kaybına hem de gişeler önünde yığılmalara neden oluyor.

Sıra bekleyen hastalardan İsmail Çevik, Hastanenin Mardin'e çok yakıştığını, ancak özellikle sabah saatlerinde yaşanan yoğunluktan dolayı sıkıntı çektiklerini dile getirdi.

Çevik, “Dün fiş almak için yaklaşık 2 saat sıra bekledim. Baya bir yığılma vardı. Sıra bana gelinceye kadar doktorun fişi biter diye geri dönmek zorunda kaldım. Hastane çok güzel fakat buna bir çare bulunması gerekir. Sıra bekleyenler arasında yaşlılar var, kadınlar var, çocuklar var, ayakta duramayacak halde olan hastalar var. Yazıktır, günahtır. Buna bir çare bulunmasını istirham ediyoruz.” dedi. 

Hastane yetkilileri, yaşanan yığılmaları önlemek için tedbirlerin arttırılacağını, hastaların Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) hizmetinden faydalanmalarının yoğunluğu daha da azaltacağını işaret ettiler.

Yığılmaların önlenmesi için gerekli çalışmaları başlattıklarını kaydeden hastane yetkilileri, şunları söylediler;  “Sabah 07.00 ve 08.00 sıralarında kısa süreliğine bir yoğunluk yaşanabiliyor. Yoğunluk, bazen doktorlarımızın izinde olmasından dolayı kaynaklanabiliyor. Bizlerde hastane olarak bu konuda daha dikkatli davranıp, personellerin gerekirse eğitime tabi tutup, daha dikkatli davranmaları ve daha hızlı olmaları konusunda gerekli çalışmaları yaparız. Şuan bu sorunun çözümü için çalışmalarımıza başlamış durumdayız. İnşallah yakın bir zamanda bu sorunu çözeceğiz. Hastalarımızdan ricamız; daha skin olsun, bize yardımcı olsun ve özellikle Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) hizmetinden de faydalansınlar. Hastaneye gelmeden bir telefonla randevularını alıp randevu saatinden yarın saat önce hastaneye gelsinler. Bu şekilde yaptıklarında hem zaman kaybetmemiş olurlar, hem yoğunluk olmayacağından işlemlerini daha rahat bir şekilde yapmış olurlar. ”  (M. Salih Keskin – İLKHA)






 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.