Mardin eski devlet hastanesi yıkılıp ek bina yapılacak

Mardin eski devlet hastanesi yıkılıp ek bina yapılacak

Mardin’de 150 yataklı eski devlet hastanesi binası yıkılarak yerine 400 yataklı modern bir ek bina yapılacağı ilan edildi.

Mardin İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada, 150 yataklı eski devlet hastanesinin yıkımı ve enkazının kaldırılma işinin ihalesinin yapıldığı belirtilerek, yapılan sözleşmeyle yer tesliminin ilgili firmaya 19 Temmuz'da yapıldığı ve yıkılan alanda 400 yataklı modern ek hastane binasının yapılması kararının alındığı açıklandı.

Açıklamada, inşaata en kısa sürede başlanmasının planlandığı kaydedildi.

Hatırlanacağı üzere; Sağlık Bakanlığınca Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığına yaptırılan 300 yataklı Mardin Devlet Hastanesi’nin hizmete girmesiyle boşalan eski hizmet bina hırsızlar tarafından yağmalanarak kullanılmaz hale getirilmişti.

Hastanenin boşaltılmasını fırsat bilen hırsızlar, dış kapının kilitlerini kırarak, içerdeki elektrik kablolarını, su tesisat borularını, muslukları ve hatta lavaboları bile çaldıkları basına yansımıştı.

Hastanenin duvarlarını kazıyıp tavanlarını parçalayarak kayda değer ne varsa yerlerinden söken hırsızların, hastane binasına büyük zarar verdikleri gözlemlenmişti.

Hastanenin içi enkaz yığınına dönerken, yerlerde çok sayıda ilaç, tıbbi malzeme, reçete ve dosyanın bulunması ise dikkat çekti.

Hiçbir güvenlik tedbirinin alınmadığı ve adeta kaderine terk edilen hastane binasının, madde bağımlıların mekânı haline gelmesi ise tepkilere neden olmuştu.

İLKHA, konuyu gündeme getirmiş ve olayı “Yağmalanan eski hastaneyi madde bağımlıları mesken tuttu” başlığıyla abonelerine servis etmişti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.