Mardin Federasyonu’ndan eğitime katkı projesi

Mardin Federasyonu’ndan eğitime katkı projesi

Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu eğitime katkı amacıyla proje hazırlıyor.

Kızıltepe ilçesinde faaliyet yürüten Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu (MTDF)  Mardin ve ilçelerini kapsayan ve başarı seviyesi düşük olan öğrenci ve velilere  yönelik eğitim projeleri hazırlamak için girişimde bulundu.

Yapılacak projeyle ilgili açıklamada bulunan Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu Başkanı Mehmet Şerif Öter, eğitime katkı projesi için gerekli yasal izin talebinde bulunduklarını söyledi.

Federasyon Başkanı Öter, “Gençlik kollarımızın büyük emekle hazırladığı proje ile ilgili Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Sabahattin Genç’i bilgilendirerek, gerekli yasal izin için talepte bulunduk. Şayet projemize gerekli izin ve destek verilirse, projeyi  ilk başta Kızıltepe ve daha sonra Mardin ili ve tüm ilçelerimizde uygulamayı düşünüyoruz. Kaymakamımız Ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz kaliteli ve çağdaş bir eğitim için gece gündüz çalışıyorlar.Başta derslikler ve diğer altyapı eksikliklerin giderilmesi için özveriyle uğraşıyorlar. Fedakar öğretmenlerimiz hakeza canla başla çalışıyorlar. Bizim burada amacımız, onlara katkı sunmak adına bir şeyler yapmaktır. Konuyla ilgili yönetim kurulumuzla toplantı yaptık ve eğitim projemize oy birliğiyle tam destek çıktı.” İfadelerine kullandı.

Çocukların cebine 3-5 kuruş harçlık vermekle babalık görevi, yemek, çamaşır yıkamakla da annelik görevinin yapılmadığına dikkat çeken Öter, “ Projenin ana hedefi başarı seviyesi düşük olan öğrencilerimizi tespit edip, velilere ulaşmaktır. Başarısızlığın büyük kısmı anne- babadan kaynaklandığı ortadadır. Projemizin ana hedefi, ana-babalara sorumluluk eğitimi vermektir.   Çocuğun cebine 3-5 kuruş harçlık vermekle babalık görevi yemek, çamaşır yıkamakla annelik görevi yapılmış olmuyor. Federasyon olarak tüzüğümüzde eğitime öncelik verilmiştir. Mardin ve ilçelerimizin eğitim seviyesi çok düşük. Bunda hepimizin sorumluluk payı vardır. Unutmamalıyız ki toplumsal refah düzeyinin gelişmesi ve kalkınmanın temeli, kaliteli eğitimdir. Biz diyoruz ki başarısız öğrenci yoktur. İlgisiz ve başarısız veli vardır.” şeklinde konuştu.İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler