​Mardin Gıda Analizi Laboratuvarı projesinde imzalar atıldı

​Mardin Gıda Analizi Laboratuvarı projesinde imzalar atıldı

​Dicle Kalkınma Ajansının destek verdiği “Mardin Gıda Analiz ve Ticaret Kapasitesinin Geliştirilmesi” projesinde imzalar atıldı.

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA), “Güdümlü Proje Desteği” kapsamında Kızıltepe Ticaret Borsası ile işbirliği çerçevesinde geliştirilen “Mardin Gıda Analiz ve Ticaret Kapasitesinin Geliştirilmesi” projesinde imzalar atıldı.

DİKA genel merkez binasındaki toplantı salonunda yapılan imza törenine Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, Kızıltepe Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Şahin, Mardin Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkan Vekili Nasır Duyan, Dicle Un Sanayiciler Derneği Başkanı Veysi Duyan, Mardin Bulgurcular Derneği Başkanı Faysal Sun ve çok sayıda davetli katıldı.

Toplam bütçesinin 12 milyon lira olan “Mardin Gıda Analiz ve Ticaret Kapasitesinin Geliştirilmesi” projesine DİKA'nın 4 milyon TL destek sağlayacağı ifade edildi.

DİKA uzmanlarının projenin detaylarını anlattığı toplantıda, ajansın tanıdım video filmi izlendi.

İmza töreni öncesi konuşan Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, projenin 18 ay içinde tamamlanmasının planlandığını söyledi.

Sonuç odaklı çalışmalar yürüttüklerini kaydeden Altındağ, “Mardin, turizmde bir dünya şehri olmamasının yanında tarım kentidir. Tarım alanında sonuç odaklı projelere imza atıyoruz. Bugün burada Kızıltepe Ticaret Borsamız ile imzalarını atacağımız proje, TRC 3 bölgesi ve 9 ile hitap edecek. Projemizde; gıda analiz ve ticaret borsası merkezimiz ile müzayede salonumuz, laboratuvarımız, vatandaş alıcı ve satıcı arasında kalmayacak. OSB de çalışan yatırımcılar hububatçılar bu projeden faydalanacak. Bizim burada işimiz ürüne katma değer kazandırmaktır. Bölgede çok ciddi istihdam var, bunun yüzde 35’ine yakınının kayıt dışı olduğunu biliyoruz. Bu projenin 18 ayda bitip bölgesel bir ticaret merkezine dönüşmesi bizleri memnun edecektir.” dedi.

 Kızıltepe Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şahin ise Mardin'in tarım ve gıda sektöründe yeni bir döneme geçeceğini dile getirerek, DİKA’ya yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür etti.

Şahin, “Dicle Kalkınma Ajansına Mardin Gıda Analiz ve Ticaret Kapasitesinin Geliştirilmesi adıyla proje sunduk. DİKA Genel Sekteri Altındağ’ın destekleriyle projenin onaylama şerefine nail olduk. Gayretleri için Genel Sekreterimiz Altındağ başta olmak üzere emeği geçenlere teşekkür eder, şükranlarımı sunuyorum.” dedi. 

Projenin hayırlı olması temennisinde bulunan Mardin Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkan Vekili Nasır Duyan, “Bu projenin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim.” dedi.

Konuşmaların ardından DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ ile Kızıltepe Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Şahin arasından projenin imzaları atıldı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.