Mardin Kalesi’nin etrafındaki ağaçların yakılmasına tepki

Mardin Kalesi’nin etrafındaki ağaçların yakılmasına tepki

Çevre Gönülleri Derneği Başkanı Menduh Çakar, Mardin Kalesi’nin etrafındaki anızların yakılarak ağaçlara zarar verilmesi üzerine bir açıklama yaptı.

Kızıltepe Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Menduh Çakar, kendisine Mardin Kalesi ile ilgili gelen bir ihbar telefonu üzerine Mardin Kalesi eteklerinde inceleme yaptığını söyledi.

Durumu yerinde incelediğini söyleyen Çakar açıklamasında şunları söyledi: “Telefondaki kişi Mardin Kalesi’nin bitişiğinde olan ağaçlar yandığını söyledi. Bizler Kızıltepe Çevre Gönüllüleri Derneği olarak çevre ve ekolojiye gelebilecek tüm zararlara karşıyız doğayı hor gören geleceği zor görür Mardin Kalesi ekoloji ve tarih tır tarihi boğmak insanlığı boğmakla eş değerdir. Kale de bazı insanların onarım çalışma ve faaliyetlerinin yapıldığını gördüm burada Arkeologlara sesleniyoruz. Mardin Kalesi ne uygun onarımların yapılması için denetimlerinin yapılmasını istiyoruz Biz de Kızıltepe Çev-gön olarak bunun takipçisi olacağız halkımıza ve kamuoyuna duyurmuş olduk. Mardin Kadim Şehri dünyanın göz bebeği Mardin Kalesi’nin etrafında bulunan otlar böylemi yok edilir? Bilerek ya da bilmeyerek yapılan bu yangın için gereğinin yapılmasını istiyoruz. Yakılan zarar gören ağaçlar canlı varlıkların yok olması hem vicdani hem ahlaki hem İslami olarak uygun değil.” (M. Salih Keskin – İLKHA)

 



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler